• NaN

Schutting beitsen

In dit stappenplan laten we je zien hoe je een schutting moet beitsen. Zo bescherm je een schutting tegen weersinvloeden zoals regen en zonlicht en kun je er langer van genieten! Wil je eerst zelf een schutting plaatsen? Bekijk dan ons stappenplan schutting plaatsen.

 • tijd
  2 Dag
 • Kosten
  €78.67
 • stappen
  5
 • klusniveau
  2/5

Voorbereiding

Zorg voordat je gaat de schutting gaat beitsen dat deze vrij is van eventuele planten en uitstekende schroeven of spijkers. Dek planten die heel dichtbij de schutting staan af met afdekfolie om vlekken en beschadiging van je planten te voorkomen.

 

Stap 1 | Schutting schoonmaken

Voordat je de schutting kan gaan beitsen, moet je vuil en eventuele groene aanslag van de schutting verwijderen. Maak de schutting schoon met lauwwarm water in een emmer en gebruik een harde borstel. Schenk een scheut groene aanslagreiniger in het water om de groene aanslag goed weg te krijgen. Nadat je alle groene aanslag hebt verwijderd maak je de schutting nogmaals schoon met schoon water gemengd met allesreiniger. Dit doen we om de schutting te ontvetten voordat we gaan beitsen. Gebruik hiervoor weer de harde borstel. 

Spuit na het schoonmaken de schutting af met de tuinslang. Als je de groene aanslag moeilijk eraf krijgt met de harde borstel, kun je de schutting ook schoonmaken met een hogedrukreiniger.

Zorg ervoor dat je niet met te hoge druk werkt en niet te dichtbij het hout bent met de spuitkop. Zo voorkom je dat je het oppervlak van het hout beschadigt.

Stap 2 | Schutting schuren

Zorg ervoor dat de schutting goed droog is voordat je gaat schuren. Schuur het hout van de schutting licht op met een vlakschuurmachine zodat de beits straks goed hecht. In dit stappenplan gebruiken we schuurpapier met een korrel 120. Schuur altijd met de houtnerf mee. 

Maak na het schuren het oppervlak stofvrij met een zachte borstel.

Stap 3 | Schutting beitsen

Bescherm de vloer met afdekfolie om vlekken te voorkomen. In deze klus gebruiken we voor het beitsen van de schutting een dekkende tuinbeits voor buiten in de kleur antraciet. Controleer voor het beitsen de gebruiksaanwijzing op het blik en roer de beits goed door met een roerhoutje. Beits nu als eerste de hoekjes en randen met een kleine, platte kwast. Gebruik een brede platte kwast of blokkwast om de grotere oppervlakken te beitsen. Je kunt de grotere oppervlakken ook beitsen met een roller en een verfbakje. 
Laat de beits voldoende drogen zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Belangrijk: gebruik tijdens het beitsen handschoenen.

Stap 4 | Beitsen laag 2

Nadat de eerste laag beits goed gedroogd is, brengen we een tweede laag beits aan om de kleur mooi dekkend te krijgen. Gooi als je klaar bent de verfresten en gebruikte kwasten niet in de afvalbak, maar lever ze in als klein chemisch afval.

Een schutting beitsen, zo doe je dat!

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten