Handige opklaptafel en krijtbord in één

  • Durée
    2 Minute(s)
  • Coût
    €56.38
  • nombre d'étapes
    9
partager
Imprimer

Stap 1

Dit inklapbare tafeltje is ideaal voor een kleine ruimte. Stap voor stap leggen we uit hoe je dit multifunctionele krijtbord thuis zelf maakt. Bij de meeste Praxis vestigingen is het mogelijk om het hout voor te laten zagen. Informeer bij jouw Praxis of het mogelijk is om hiervoor een afspraak te maken. Verder heb je nodig: - Krijtbord 56 x 36 cm (in de video gebruiken we een MDF-bord van 4 mm dik, beschilderd met schoolbordverf) - 16x schroeven 16mm - 12x schroeven 30mm - 6x schroeven 40mm - 4 brede scharnieren - kajuithaakje - magneetje - kettinkjes (2 x 20 cm) Gereedschap: - boormachine - decoupeerzaag - schuurmachine - winkelhaak - potlood - knijptang

Stap 2

Begin met het aftekenen van één van de OSB platen. Teken precies in het midden van de plaat (10 centimeter vanaf de kant) een rechthoek van 36 cm bij 56 cm. Boor in de hoeken van dit rechthoek een gaatje, zodat de decoupeerzaag ruimte heeft om te zagen. Zaag de rechthoek uit.

Stap 3

Schuur het hout. OSB is een ruwe houtsoort en moet dus goed geschuurd worden, zodat het niet gaat splinteren.

Stap 4

Leg de latten op de buitenste randen van het kader. Hierna boor je elke lat vast met drie schroeven van 30mm. Bevestig het krijtbord met vier kleine schroefjes (16mm) precies in het midden van de andere OSB-plaat.

Stap 5

Bevestig de scharnieren aan het kader (= tafelpoot), ongeveer 10 centimeter vanaf de zijkant. Gebruik hiervoor schroeven van 40mm. Leg beide delen plat op de grond/tafel tegen elkaar aan. Verhoog het tafelbladdeel (krijtbord naar boven) met resthout, zodat beide delen op gelijke hoogte komen te liggen. Bevestig nu de scharnieren aan het tafelbladdeel met schroeven van 16mm.

Stap 6

Het magneetje bevestig je door een houtboor te gebruiken die even breed is als het magneetje (10mm). Tape de boor af op de lengte van het magneetje. Boor een gat precies in het midden van de onderkant van de poot. Druk het ene deel van het magneetje in dit geboorde gat. Bevestig het andere deel van het magneet op precies dezelfde hoogte aan de onderkant van het bureaublad.

Stap 7

De kettinkjes plaats je ongeveer 20cm vanaf de bovenkant aan beide delen. Teken deze punten af. Leg een winkelhaak tegen de hoek aan, zodat de hoek precies 90 graden blijft. Schroef de kettinkjes vast. De kettinkjes voorkomen dat de tafelpoot niet weg glijdt als hij uitgeklapt staat.

Stap 8

Bevestig de overige twee scharnieren aan de bovenkant van het tafelblad. Doe dit ook weer 10 centimeter vanaf de kant. Met deze scharnieren bevestig je het tafeltje aan de wand.

Stap 9

Bevestig de kajuithaak aan de zijkant van de tafelpoot. Bevestig het oog van de haak aan de muur.