Maak je eigen XXL schoenendoos

  • tijd
    6 Uur
  • Kosten
    €117.43
  • stappen
    13

Stap 1 XXL schoenendoos

Wil je een speciaal plekje voor je favoriete schoenen? Maak dan een schoenenopberger met de looks van een schoenendoos! Met drie verdiepingen kan je zowel je sneakers als laarzen erin kwijt. De tussenla biedt ruimte voor slippers, sandalen en schoenaccessoires.

Stap 2 Bouwtekeningen

Met behulp van de zaaglijst, zaag je zo efficiënt mogelijk door de MDF-platen. Bundel de onderdelen in vier pakketten: 1. Kist 2. Deksel 3. Tussenla 4. Onderla Hieronder in de afbeeldingen vind je de bouwtekening. De afmeting van de XXL schoenendoos is 1200 x 600 x 500mm.

Stap 3 Onderdelen kist

Gebruik onderdeel A, B, C en D (2x) voor de frame van de schoenenopberger. Stel de kist samen en gebruik een lijmklem om de onderdelen vast te zetten.

Stap 4 Tussenbodem plaatsen

Zaag drie hulpstukken met een hoogte van 307mm. Dit is nodig om de tussenbodem te plaatsen. Markeer de de lijnen zoals hieronder weergegeven.

Stap 5 Onderdelen kist bevestigen

Tussenbodem Boor via de binnenkant 4 gaten aan beide zijkanten. Boor vervolgens 5 gaten voor de achterkant. Gebruik een groter boortje via buitenkant om de schroefkoppen te verzinken. Let op: Om de tussenbodem te bevestigen, zaag je 7mm van van de hulpstukken af. Dit zorgt ervoor dat de schroeven door het midden van de plaat gaan. Bodem Markeer een lijn van 7mm hoog op de zijkanten en achterkant. Boor de gaten voor en plaats vervolgens de schroeven.

Stap 6 Ladegeleiders plaatsen

De ladegeleiders plaatsen we op dezelfde manier als de tussenbodem. Gebruik een hulpstuk om zowel de bovenste als onderste ladegeleiders te plaatsen. Plaats de bovenste ladegeleiders op een hoogte van 180mm. Bevestig de onderste ladegeleiders op een hoogte van 50mm.

Stap 7 Tussenla plaatsen

Leg de tussenla op de ladegeleiders en schuif de geleider naar voren. Houd nu de geleider gelijk met de voorkant van de lade en schroef deze vast aan de onderkant.

Stap 8 Onderla plaatsen

Herhaal stap 7 ook bij de onderla.

Stap 9 Deksel maken

Stel de deksel samen en gebruik voldoende lijm tussen de platen.

Stap 10 Deksel plaatsen

Markeer de plekken waar de scharnieren komen te liggen (plaats ze evenredig over de deksel). Boor de gaten voor en plaats vervolgens de schroeven. Hou wel voldoende afstand tussen de zijkanten van de kist.

Stap 11 Uitzetter plaatsen

Optioneel Om te zorgen dat de klep niet helemaal open gaat, zetten we er een raam-uitzetter tussen. Schroef de raam-uitzetter eerst in de kist vast. Schuif de raam-uitzetter tot de maximale stand en schroef deze vast aan de deksel.

Stap 12

Het enige wat we nu nog moeten doen is het plamuuren van alle gaten en schilderen in de gewenste kleur.

Stap 13

Na het verven kan je ervoor kiezen om het een extra look & feel te geven van een schoenendoos. Hieronder enkele voorbeelden. Succes met maken!