Doucheset monteren

In dit stappenplan laten we zien hoe je een doucheset monteert in drie stappen. Wil je eerst je thermostaatkraan plaatsen? Bekijk dan hier het stappenplan.

  • Kosten
    €269.25
  • stappen
    3
  • klusniveau
    2/5

Stap 1 l Muurbevestiging monteren

Bekijk de handleiding van de doucheset voor de posities van de boorgaten. Teken eerst de hoogte af en gebruik vervolgens de stang en een waterpas om te zorgen dat het bevestigingspunt recht boven de kraan komt. Wanneer je in een tegel boort gebruik je een tegel- of glasboortje. Draag hierbij altijd een veiligheidsbril. Gebruik de bijgeleverde pluggen en schroeven voor het monteren van de muurbevestiging. 

Stap 2 l Stang monteren

Nu kun je de stang monteren. Bij deze doucheset gaat de onderkant van de stang direct in de kraan en monteer je de bovenkant aan het muurplaatje. Om de stang vast te zetten gebruik je een inbussleutel. Volg de handleiding van jouw doucheset om zo de juiste stappen te volgen.

Stap 3 l Douchekoppen aansluiten

Sluit de regendouchekop aan door deze aan de stang vast te draaien. Draai het goed vast met een moersleutel. Om beschadigingen te voorkomen gebruik een doek tussen de moersleutel en de moer. Doe de bijgeleverde ring in de aansluiting en bevestig de slang van de handdouche aan de kraan. Nu kun je testen of alles werkt.

Een doucheset monteren? Zo doe je dat! Voor meer informatie over het monteren van je doucheset ga je naar Praxis.nl