Bureau blad maken

 • Durée
  3 Heure(s)
 • Coût
  €250.0
 • nombre d'étapes
  4
partager
Imprimer

Stap 1

Voor mijn dochter heb ik een zwevend bureaublad gemaakt op haar kamer. Ziet er cool uit voor niet te veel geld!

TIP:
Standaard hoogte voor een bureau blad : +/- 75 cm
Diepte van dit bureau blad : 65 cm

Stap 2

Ik heb gebruik gemaakt van vuren multiplex (underlayment) platen van 244cm x 122cm, de dikte van de platen is 18mm. Hier heb ik bij de zaagservice van de bouwmarkt 2 stroken van 65 cm x 244cm laten zagen.

Om voldoende stevigheid te hebben en doorbuigen te voorkomen heb ik 2 delen op elkaar geschroefd. Met de schroeven aan de onderkant zodat ze niet in het zicht zitten.

Aan de voorkant heb ik de (scherpe) hoeken rond gemaakt met een bovenfrees. Dit kan ook met een schuurpapiertje.

Stap 3

Gebruik stevige stalen plakdragers. muurgedeelte is 30cm, het stuk onder het bureaublad is 40 cm.

Bevestig de plankdragers met pluggen en draadbouten aan de muur. Het bureau blad is 2.30 mrt. breed en heb 3 plakdragers gebruikt.

Stap 4

Om het hout te beschermen hebben we het 3 keer in de lak gezet. Tussendoor even licht opschuren voor een mooi glad resultaat!

8 commentaires

 • John29John2902 May 2015
  Wat voor lak kun je het beste gebruiken?
 • KlussertjeKlussertje03 May 2015
  Hallo Kees, Ziet er goed uit! Ik wil dit ook gaan doen, maar zat ook te denken om het blad ook nog links en rechts aan de muur vast te maken. Heb jij dat ook gedaan? En is het bij jou bijvoorbeeld ook stevig genoeg als kinderen er op gaan zitten? Grt, Tjerk
  • Kees2Kees203 May 2015
   Hallo Tjerk, nee ik heb het bureaublad niet aan de zijkanten aan de muur vast zitten. Je kan dit inderdaad wel makkelijk doen door eronder een latje op de muur te maken met pluggen en schroeven. Dan moet je er ook wel op kunnen zitten denk ik. Ik zou zeggen voorzichtig uit proberen! Laat me weten of het gelukt is? Grt. Kees
 • Kees2Kees203 May 2015
  @Menno, Je kan het beste een harde lak als Parket Olie gebruiken die slijtvast is. Met een blanke matte lak behoud je meest natuurlijke hout uitstraling.
 • omarmsomarms06 May 2015
  Hi Kees, Heb je ook een eindfoto met lak en al. Ben namelijk benieuwd hoe het bureau eruit ziet met alle 'workstuff' erop. Alvast bedankt! Groet, Omar
  • Kees2Kees226 May 2015
   Hier een foto van het bureau af!
 • MLaanMLaan20 Apr 2016
  Hallo kees, Dit is precies waar ik al een paar dagen naar op zoek was :D Mijn vraag is, ik en mijn vriend gamen graag en wouden onze computer kasten op de tafel zetten beide aan de muurkant. Is de constructie stevig genoeg hier voor? Ik zelf dacht dan 2 blokken aan beide kanten van de muur monteren als extra ondersteuning.
 • Kees2Kees227 Apr 2016
  De constructie is denk ik stevig genoeg, maar voor de zekerheid kun je je eigen idee zeker toepassen. Succes & veel game-fun.