Barbecue tafel op wielen

 • Durée
  7 Heure(s)
 • Coût
  €100.0
 • nombre d'étapes
  9
partager
Imprimer

Stap 1

Nu het weer eindelijk mee zit, is er niks fijner dat een heerlijke stuk vlees op de barbecue. Ik heb zelf een kleine barbecue die pootjes heeft van 13 cm. Nu er steeds meer mensen over de vloer komen (omdat ik een natuurlijk een tuin heb), zocht ik voor een betere oplossing. Een barbecue tafel is voor mij the next step. Dit is er 1 die ik graag wil maken deze zomer.

De tafel bestaat uit drie frames waarbij de bovenste frame langere planken gebruikt als tafelblad.

Stap 2

Zaag als eerst de planken op maat. Gebruik foto 3 voor de afmetingen. Je kan de planken schuren, zodat je alle vuiltjes weg krijgt.

Stap 3

Schroef eerst de baseplanken aan elkaar vast (foto 1 + 2) en dan vervolgens de bovenkant (foto 3).

Stap 4

De zijkanten bestaan uit stalen hoeklijsten. Zaag de juiste formaten (92 cm lang) met een metaalzaag en boor gaatjes erin. Plaats wat water of schroefolie zodat de boortjes niet te heet worden.

Schuur en verf vervolgens alle platen.

Stap 5

Omdat de hoeklijsten van binnen een beetje bol loopt, kan je eerst alle hoeken goed schuren om een ronde afwerking te krijgen. Zo passen de platen er beter op. Hou 27 cm tussen de bovenste en onderste frame en monteer de frame aan de hoeklijsten. Doe dit eerst voor 1 hoek om alle afmetingen goed te krijgen.

Stap 6

Plaats vervolgens de hoeklijsten op de andere hoeken. Til de tafel rustig op (het liefst met z'n tweeën) en controleer of alle hoeken goed zijn geplaatst.

Stap 7

Plaats wielen voor mobiliteit. Het liefst grote wielen want dan kan je makkelijker door (kunst)gras heen scheuren ;).

De bovenste frame krijgt de langere tafelblad-planken (stap 1, foto 2).
Je kan er voor kiezen om met steigerbuizen een keukenrol houder te maken. Erg makkelijk en snel. Met kapstokhaakjes kan je ruimte maken voor de kookgerei.

Stap 8

Je kan er ook voor kiezen om een verschuifbare steenplaat te plaatsen. Plaats 2 dunne latjes aan de onderkant, zodat ze precies tussen de tafelblad-planken komen te staan. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel speling is.

Stap 9

Na een uur of 7 heb je je eigen tafeltje gemaakt die klaar is voor een heerlijke barbecue. Ik begin er in augustus aan, wie volgt :)

(Instructables.com)

vous avez besoin de

3 commentaires

 • haroldkipharoldkip17 Jul 2015
  Mooie klus, David! Hartelijk dank voor het delen :) En die kippen in de laatste foto vind ik (natuurlijk) een heel leuk detail :)
 • Leon-69Leon-6927 Aug 2017
  Jammer dat we geen foto kunnen plaatsen
 • Maarten-76Maarten-7625 Apr 2018
  waar gebruik je nu hout en waar steigerhout voor? Zou ik hour ook bij Praxis op maat kunnen laten zagen? (Cirkelzaag heb ik niet en wil ik ook niet ;-))