Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

 • Inloggen
 • NaN

Afkitten met siliconenkit

Zelf gaan kitten in je badkamer, toilet of keuken, maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken? Volg dan deze  eenvoudige stappen en je hebt de perfecte voeg!

 • Kosten
  €13.99
 • stappen
  3
 • klusniveau
  2/5

Voorbereiding

Werk je in een oude badkamer? Zorg dan alle oude kit verwijderd is.

Sanitairkit is verkrijgbaar in vele kleuren. Kies een kleur die goed in de buurt komt van de gebruikte tegel of die past bij de kleur van de voeg. Is dat niet mogelijk? Ga dan voor een transparante kit.

Snijd met een afbreekmes eenvoudig de bovenkant van de tube en draai het tuutje erop. Draai het dopje van de kit en snijd de tube schuin aan. Bepaal de grote van de kitnaad aan de hand van de richel die gekit moet worden. Hoe lager je de spuit afsnijdt hoe breder de kitnaad. Steek vervolgens de kitspuit in het kitpistool.

Stap 1 | Afkitten

Begin met kitten altijd met de kitnaden langs de vloer. De kitnaden worden afgestreken met ontvetter. Wanneer je boven zou beginnen met kitten druipt het zeepsop langs de muur naar beneden en dit kan ervoor zorgen dat de kit onderaan niet meer hecht.

Houd bij het afkitten de spuit schuin in een hoek van 45 graden. Trek de kitspuit in een vloeiende beweging rustig met je mee. Spuit de kitnaad helemaal vol, zo wordt deze goed waterdicht.

Stap 2 | Naden glad afstrijken

Gebruik afwasmiddel om de kitnaad glad af te strijken. Afwasmiddel is een ontvetter waar de kit zich niet aanhecht, daardoor kan je de kit makkelijk afstrijken. Spray de hele naad in één keer in, wees niet bang dat je teveel gebruikt. Strijk vervolgens het kit plaatje in met afwasmiddel. Gebruik het kitplaatje met de schuine kant zodat het water goed wegloopt en je minder kans hebt op schimmel. Plaats het kitplaatje in de hoek en trek deze in één beweging over de kitnaad.

Verwijder de overtollige kit van het kitplaatje, door de ontvetter blijft de kit niet plakken. Spray vervolgens een vinger in om nog één keer over de kitnaad heen te strijken voor een perfect glad eindresultaat. Kies de vinger uit die qua grootte het best past bij de kitnaad en strijk in één vloeiende beweging. Spray het afbreekmes in met afwasmiddel en verwijder de overtollige kit op de tegels.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten