Fruitkisten of veilingkisten, ze zijn multifunctioneel! En bovendien staan ze leuk in ieder interieur. Wist je dat je er ook heel veel van kunt maken? Kijk mee voor inspiratie!

Planten etagère

Wil je een mooie plek om je plantjes te etaleren? Dan is deze buitenkast van fruitkisten echt iets voor jou. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een paar fruitkisten, zwenkwieltjes en spaanplaatschroeven. Lees er meer over in dit maakrecept en bekijk het stappenplan. Je kunt deze kast natuurlijk ook binnen plaatsten hiermee breng je lege plekken in huis helemaal tot leven.

instagram.com/ornamentist_
y-deas.com

Kistje voor je plantjes

Voor meer sfeer in je tuin of balkon vul je een paar veilingkisten met gezellige perkplantjes. Het contrast met het hout laat de plantjes nog meer opvallen.

floor.be
floor.be

Bureau van houten fruitkisten

Houten fruitkisten zien er niet alleen gezellig uit, ze zijn ook nog eens heel stevig en hebben een grote draagkracht. Ze lenen zich er daarom uitstekend voor om meubels van te maken. Hieronder kun je zien hoe leuk het is om een bureau van fruitkisten te maken. Het is nog eens heel voordelig ook, want als je de groenteboer even lief aankijkt heb je zo een gratis fruitkistje op de kop getikt.

theoldpaintedcottage.com
gapinteriors.com

Lampenkap van houten veilingkisten

Met een likje verf aan de binnenzijde van een veilingkist heb je in een handomdraai een prachtige lampenkap gecreëerd. Het geeft een mooi warm licht en een leuk speels effect aan je plafond. Bekijk de beelden hieronder maar van de contemporist, dan weet je gelijk waar we het over hebben...

contemporist.com
contemporist.com

Heb jij nog leuke tips wat je kunt maken met veilingkisten? Laat het ons hieronder even weten!