Onaffe klusjes. Iedereen kent ze en iedereen irriteert zich eraan. Maar in plaats van het aan te pakken, laten we ze liever liggen. Dit jaar gaan we het helemaal anders doen. Dit jaar gaan we dat to-do-lijstje eens lekker afvinken.

Te beginnen met een klassieke top 5 van de meest uitgestelde klusjes.

Plaats die plinten én zet ze vast

Bij een aantal doorzetters lukt het leggen van plinten wel. Maar het vastmaken? Daar haken we massaal af. Waarom zou je ook? Alsof iemand zo dicht langs de muur loopt en de plinten raakt.

We begrijpen het, maar pak gewoon die boormachine en pak aan die klus! Met behulp van onze plinten plaatsen pagina is de klus zo gepiept. Scheelt een hoop frustratie (en ruzie) over kromgetrokken plinten.

Hang dat schilderij op

Klassieker: het schilderij dat al maanden precíes onder de plek van bestemming staat. Na het neerzetten was je op weg naar de hamer, maar werd je afgeleid door de TV en dacht je: ‘ach doe ik zo wel’. Inmiddels zijn we 232 dagen verder en ligt ‘zo’ nog steeds in de toekomst. Een mooiere toekomst begint bij jezelf, dus leg deze blog even weg en doe het nu even. Pak je gereedschap en laat je niet afleiden. Heb je nog niet alles in huis gehaald om aan de slag te gaan? Kies dan nog even een ophangsysteem uit.

Wil je het schilderij ophangen aan een holle wand? In de video hieronder leggen wij uit hoe je dat het beste kan aanpakken!

Vervang die oude kitrand

Grote kans dat ergens in huis een oude kitrand zit die schreeuwt om vervanging. Misschien motiveert dit: in een oude kitrand blijft zoveel vuil zitten, dat het zelfs onhygiënisch wordt. En omdat je naast een vieze wasbak of WC ook geen lekkages wil, adviseren we de sanitairkit erbij te pakken en snel aan de slag te gaan. Je kan ook even kijken naar ons afkitten stappenplan. Dan weet je daarna precies wat je moet doen. 

Schilder het kozijn

Soms lijkt het binnen wel herfst, met al die afgebladderde verf op de grond. Je weet waarschijnlijk al lang dat het tijd is om je kozijnen opnieuw te verven, maar je bent er nog niet aan toegekomen. Dit jaar maken we tijd. 

Pak die vrije zaterdagmiddag, zet een lekker muziekje aan en geef je kozijnen weer een frisse kleur. Wij helpen je graag op weg met het kozijnen schilderen stappenplan. De hele kamer fleurt ervan op. En jij vast ook!

Hang een lamp op in het washok

Zou er nog ergens een plekje zijn voor de natte was? En hangt je lievelingstrui hier nog ergens? Het blijft gissen, zo zonder lamp in het washok. De was ophangen is al niet zo leuk, maar in het donker is het nog vervelender. Doe je toekomstige zelf een plezier en plaats wat verlichting. Wij laten zien hoe je een lamp ophangt en aansluit. Dan zie je ook sneller wanneer je lievelingstrui weer droog is.