Van een gezellig nachtje sterrenkijken tot een avontuurlijk avondje vol spannende verhalen. Een boomhut is de perfecte plek voor een alternatieve overnachting. Dus pak wat slaapspullen en lees deze tips om je perfect voor te bereiden op een nachtje slapen in een boomhut geheel naar jou wens.

3 onmisbare tips voor het slapen in een boomhut

Heb jij een boomhut in je tuin maar heb je hier nog nooit in geslapen? Dan wordt het hoog tijd! Hier een aantal tips voor een perfecte overnachting in je boomhut.

Tip 1: Check de weersverwachting

Wanneer je in de buitenlucht gaat slapen is het verstandig om de weersvoorspelling te bekijken. Het slapen in een boomhut is namelijk een stuk leuker als het niet regent of als je tenen niet van je voeten vriezen. Kies dus voor een onbewolkte nacht waarbij de temperaturen mild zijn. Want is het niet nog leuker om te slapen onder een sterrendeken?

Tip 2: Maak de boomhut schoon

De boomhut heeft de winter weer overleefd, maar waarschijnlijk kan hij wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Tijd om met een hogedrukreiniger of reinigingsmiddel de groene aanslag van het hout te verwijderen voor een mooi aanzicht. En een bezem door de binnenkant van de boomhut heen halen maakt het slapen in een boomhut ook een stuk comfortabeler. Dat wordt poetsen!

Tip 3: Vergeet je zaklamp niet!

’s Nachts half slaapdronken de trap van de boomhut trotseren zonder verlichting, zie je het al voor je? Om ongelukken te voorkomen is het handig om bij het slapen in een boomhut altijd een zaklamp mee te nemen. Daarnaast is het aan te raden om een klein paklijstje te maken. Want al staat de boomhut waarschijnlijk vlak bij je huis; de hele tijd heen en weer lopen omdat je spullen bent vergeten kan vermoeiend worden.

Kun je deze tips niet toepassen omdat je nog geen boomhut in je tuin hebt? Wees niet getreurd! Met dit stappenplan bouw jij zelf je eigen boomhut.

Gezellig slapen in een boomhut

Van je boomhut een gezellige plek maken is zo gepiept. Zorg voor sfeerverlichting om het een leuk aanzicht te geven. Denk hierbij ook aan een verlengsnoer wanneer nodig. Oliekaarsen of lantaarns geven een romantisch effect, maar vergeet ze niet uit te blazen voor je gaat slapen! Ook is het fijn om zitplekken te hebben. Aangezien de meeste boomhutten niet erg groot zijn is het aan te raden om klapstoeltjes te gebruiken. Deze zijn met behulp van dit stappenplan ook eenvoudig zelf te maken. Zit jij liever een beetje onderuitgezakt? Dan is een zitzak misschien wel de ideale oplossing. En bij stoeltjes hoort natuurlijk ook een tafel. Waar zet je anders je drankje en snacks neer? Ook hiervoor geldt: een opklapbare tafel is ideaal voor in een boomhut. Of misschien is een balkonbar wel een aanwinst voor jouw boomhut. En om de avond helemaal compleet te maken blijf je natuurlijk gewoon slapen in de boomhut.

Luxurieus slapen in een boomhut

Slapen in een boomhut hoeft niet avontuurlijk of primitief te zijn. Je kunt ook heel goed in luxe overnachten in een boomhut. Pimp je boomhut met een zelfgemaakte loungebank of een zelfgemaakte bar. Maak deze fijne loungeplek af met heaters, waardoor je ook kan genieten van je boomhut als het wat kouder is. Denk hierbij wel aan een verlengsnoer wanneer nodig. Naast een fijne hangplek en een lekker drankje hoort ook een goede nachtrust bij luxurieus slapen in een boomhut. Bouw daarom een verhoging van hout waar je een goed matras op kan leggen. Zo creëer je een echt bed in je boomhut, dat is pas luxe!

Avontuurlijk slapen in een boomhut

Hoeft al die luxe niet van jou? Of hebben je kinderen je overgehaald om Tarzan na te spelen? In dat geval kan jouw boomhuis wel wat avontuurlijke details gebruiken. Hang bijvoorbeeld een touw op waar de kinderen in kunnen klimmen. Of monteer een glijbaan aan je boomhut. Zo kun je na het slapen in een boomhut ook nog avontuurlijk uit je bed stappen. Natuurlijk mag je bij een avontuurlijke nacht in een boomhut de spannende verhalen niet vergeten, dus bereid je goed voor.

Eén met de natuur

Voor alle natuurliefhebbers is het slapen in een boomhut een absolute aanrader. Helemaal als je boomhut in een natuurlijke omgeving staat. Val in slaap met het geluid van de wind die door de blaadjes ruist en wordt wakker met het gefluit van vogeltjes. En dan nog die prachtige sterrenhemel tijdens een onbewolkte nacht. Geniet dus van moeder natuur door te overnachten in een boomhut!

Voor iedereen die wel graag buiten wil slapen, maar geen boomhut heeft: geen paniek! Slapen onder een overkapping of kamperen in je eigen tuin geeft ook een avontuurlijke twist aan je nacht.