Het is weer tijd voor de BBQ! Misschien heb je ‘m al een tijdje niet meer gebruikt, dus kan de barbecue wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Het is ook slim om na ieder gebruik de BBQ goed schoon te maken zodat je bij de volgende zonnenstralen direct weer aan de slag kan zonder aangekoekt eten of vet. In deze blog lees je de handigste tips & tricks voor het schoonmaken en onderhouden van je BBQ.

Tips voor het schoonmaken van de BBQ:

  • Smeer het BBQ rooster in met afwasmiddel, stop deze daarna in een vuilniszak en voeg er een beetje warm water aan toe. Laat het een nachtje weken en de volgende dag kun je de resten er met gemak afvegen.
  • Snijd een ui doormidden en wrijf de warme grill in met de gesneden kant van de ui. Het zuur van de ui neemt al het vuil mee. Het schoonmaken van je BBQ is nog nooit zo makkelijk geweest.
  • Het rooster insmeren met een ui kan ook voor het bakken een uitkomst zijn want hierdoor blijft het vlees niet aan het rooster plakken en dit scheelt weer met schoonmaken.
  • Beter voorkomen dan genezen? Dan is het gebruik van aluminiumfolie op het rooster een uitkomst. Zo kunnen de sappen en marinades niet aan het rooster vastkleven.
  • Citroen lost vet uitstekend op en dit kan bij het schoonmaken van de BBQ een uitkomst bieden. Smeer het hele rooster in met een doormidden gesneden citroen. Laat het sap 2 uur zijn werk doen op het rooster hierna veeg je de grill eenvoudig schoon met een sponsje
  • Een natte krant kan wonderen verrichten voor het reinigen van je rooster. How to? Wikkel het rooster in krantenpapier, maak het nat en laat het een nachtje intrekken. De volgende dag zijn de meeste resten in het krantenpapier getrokken. Met een sponsje veeg je de laatste restjes er zo af.
  • Heb je een mooi gazonnetje? Dan kan deze goed van pas zijn voor het reinigen van het rooster. Leg het rooster een nacht in het gras, de volgende dag kun je het vuil eraf vegen met keukenrol.
  • Met de juiste tools wordt het schoonmaken van je BBQ wel een stuk eenvoudiger. Bekijk het complete barbecue onderhoud assortiment.

Voor straks, eet smakelijk!