Het is slim om na ieder gebruik de barbecue goed schoon te maken, zodat je bij de volgende zonnestralen direct weer aan de slag kan zonder aangekoekt eten of vet. In deze blog lees je de handigste tips & tricks voor het schoonmaken en onderhouden van je BBQ.

Tips voor het schoonmaken van de BBQ:

  • Weken in wasmiddel: Smeer het rooster in met afwasmiddel, stop deze daarna in een vuilniszak en voeg er een beetje warm water aan toe. Laat het een nachtje weken en de volgende dag kun je de resten er met gemak afvegen.
  • Smeren met citroen: Citroen lost vet uitstekend op en dit kan bij het schoonmaken van de BBQ uitkomst bieden. Smeer het hele rooster in met een doormidden gesneden citroen. Laat het sap twee uur zijn werk doen op het rooster hierna veeg je de grill eenvoudig schoon met een sponsje.
  • De kracht van kranten: Een natte krant kan wonderen verrichten voor het reinigen van je rooster. Wikkel het rooster in krantenpapier, maak het nat en laat het een nachtje intrekken. De volgende dag zijn de meeste resten in het krantenpapier getrokken. Met een sponsje veeg je de laatste restjes er zo af.
  • Ui als schoonmaakmiddel: Snijd een ui doormidden en wrijf de warme grill in met de gesneden kant van de ui. Het zuur van de ui neemt al het vuil mee. Het schoonmaken van je BBQ is nog nooit zo makkelijk geweest.
  • Ui als antiaanbaklaag: Het rooster insmeren met een ui kan ook voor het bakken een uitkomst zijn. Hierdoor blijft het vlees niet aan het rooster plakken en dit scheelt weer met schoonmaken.
  • Voorkomen met aluminiumfolie: Beter voorkomen dan genezen? Dan is het gebruik van aluminiumfolie op het rooster een uitkomst. Zo kunnen de sappen en marinades niet aan het rooster vastkleven.
  • Onderhoudsvriendelijke BBQ's: De ene BBQ is beter schoon te houden dan de andere. Denk bijvoorbeeld aan het vetopvangbakje dat niet in elke BBQ zit. De verschillende soorten BBQ's laten we je zien in het productadvies BBQ.
  • De juiste spullen: Met de juiste tools wordt het schoonmaken van je BBQ een stuk eenvoudiger. Bekijk het complete barbecue onderhoud-assortiment.
  • Opgeruid staat netjes: Na het schoonmaken raden wij je aan je BBQ droog op te bergen. Met een barbecuehoes voorkom je viezigheid en roest. 

Voor straks, eet smakelijk!