Lambrisering stamt al uit de middeleeuwen, razend populair in de jaren ‘30, maar past heel goed in deze tijd. Lambrisering kan op veel manieren en met allerlei materialen. Met paneeldeuren, met behang, met hout en natuurlijk met verf. Juist op die laatste optie, lambrisering van verf, gaan we even dieper in. 

Wat is lambrisering?

Lambrisering is een woontrend die terug is van weggeweest. Maar wat is het eigenlijk? De ouderwetse beschrijving: wandbetimmering van panelen of hout, aangebracht tegen het onderste gedeelte van de muur. Nou dat klinkt natuurlijk een beetje saai. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden dan ook eindeloos. Lambrisering doet een kleine gang langer lijken, maar een grote woonkamer knusser.

Waarom lambrisering van verf?

Zoals hierboven al gezegd zijn er vele opties voor lambrisering. Van behang tot hout en met of zonder kastruimte. Mogelijkheden zijn eindeloos. Dus waarom kiezen voor lambrisering van verf? Allereerst is de keuze enorm. Verschillende kleuren, verschillende vormen, recht of juist lekker “uit de losse pols”. Ook niet onbelangrijk: lambrisering van verf is een stuk sneller klaar! 

Tips lambrisering van verf

Lambrisering van verf is dus gemakkelijk, eenvoudig en heel doeltreffend. Overtuigd en meteen aan de slag? Lees nog even onze tips:

Tip 1: Uit de losse pols

Verf hoeft niet recht, afgepast op de millimeter zoals dat met behang of paneeldeuren wel het geval is. Gebruik je creativiteit, je verbeelding en misschien zelfs wel je “verkeerde hand”. Schilder de onderkant van de muur op ongeveer 100 tot 120 cm. Wij herhalen: ongeveer. Niks staat in beton gegoten. Doe waar je je prettig bij voelt.

Tip 2: Strakke lijnen 

Niemand houdt van scheve lijnen die recht horen te zijn. Maak jij een lambrisering van verf? Dan is een lasermeter onmisbaar om die perfecte strakke lijn op jouw muur te creëren. 

Tip 3: Combineer eindeloos

Het voordeel van verf op je muur: je kunt er nog van alles overheen plakken, versieren en verzinnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knipsels, verlichting, vormen, foto’s of mooie kaarten. Hierdoor geef je de lambrisering, en je gehele muur, dat beetje extra. Ook leuk: hang op de “scheiding” van de twee kleuren een spiegel.

Tip 4: Sfeer, sfeer en nog meer sfeer

We hebben het al een paar keer gezegd, maar herhalen het graag nog eens: lambrisering is een echte sfeermaker. Verder bijdragen aan de sfeer? Laat de verfkleur van de lambrisering terugkomen in je accessoires. Een echte knaller? Gebruik schoolbordverf. Daarop kun je met krijt tekenen. Leuk voor de kinderen in de slaapkamer of juist handig in de keuken als je de boodschappen moet onthouden.

Wat je ook kiest, lambrisering is altijd een goed idee. Het maakt een einde aan een eentonig huis en creëert sfeer en spanning. Een aanwinst voor iedere kamer. Daarnaast is het niet lastig. Het enige wat je nodig hebt zijn één of twee kleuren verf en wat kwasten. Succes!