Zon op je gezicht, schalen vol lekker hapjes en een smeulende BBQ. Wie wordt daar niet gelukkig van? En met een zelfgemaakte buitenkeuken kun je je geluk echt niet op. 

Maak een buitenkeuken van steigerhout

Steigerhout is en blijft één van de fijnste materialen voor het bouwen van je eigen buitenkeuken. Het is voordelig, makkelijk in onderhoud, duurzaam en zo goed als weerbestendig. Kies 14 mooie steigerhouten planken in een van onze winkels en laat ze gratis door ons op maat zagen. Zo kun jij direct aan de slag met dit handige stappenplan. Als je buitenkeuken eenmaal af is, ga jij nooit meer naar binnen. Wedden?

Of ga voor een ombouw van de gasbarbecue

Je kunt er ook voor kiezen om een ombouw voor je gasbarbecue te maken. En zo een eigen buitenkeuken te creëren. Kies daarvoor eerst je favoriete gasbarbecue uit en ga vervolgens aan de slag met een ombouw voor je gasbarbecue met ons handige stappenplan. Maak ‘m zo groot of klein als je wilt en vergeet niet om je keuken een mooie tint te geven met lak of beits.

Betegel je buitenvloer

Bij een buitenkeuken hoort natuurlijk ook een keukenvloer. Zo kies je bijvoorbeeld voor stenen of betonnen terrastegels die je misschien nog hebt staan, of voor karakteristieke tuintegels van hout. Zo’n vloer voegt niet alleen veel sfeer toe, maar scheidt je buitenkeuken ook van de rest van je tuin.

Kies de beste BBQ voor je buitenkeuken

Zonder barbecue, géén buitenkeuken! Maar welke bbq past nou het best in jouw tuin en wensen? Zo kun je onder andere kiezen uit houtskool-, gas- of elektrische barbecues. Om die keuze wat gemakkelijker te maken, hebben we alle barbecues en hun voor- en nadelen in dit productadvies gezet. Ook dit filmpje kan je helpen met het kiezen van de perfecte bbq.

Houd je BBQ schoon

Je weet maar nooit wanneer de zon ineens tevoorschijn komt, dus het is altijd een goed idee om de BBQ schoon te houden. Met een ui, citroen of een natte krant kom je al een heel eind. En wanneer je grof geschut nodig hebt, zijn deze onderhoudsproducten de oplossing. In onze blog 'De tips & tricks voor het schoonmaken van je BBQ!' hebben we alle mogelijke manieren voor je op een rijtje gezet. Want met een brandschone BBQ ben jij voorbereid op elke spontane zonnestraal.

Krijg jij ook zo’n zin om aan de slag te gaan in je tuin? Eén ding is zeker, met zo’n zelfgemaakte buitenkeuken hoef jij nergens anders meer naartoe. Voor vragen, advies en nog meer tips helpen we je graag verder in de winkel. Maak er wat van!