Herfst! Een nieuw seizoen vol nieuwe kleuren, temperaturen én taken. Geniet buiten nog even van die prachtige nazomeravonden en maak het weer gezellig in huis. Met deze to-do-lijst zit je er deze herfst binnen én buiten warmpjes bij.

1. Ontlucht je verwarming

De verwarming heb je in de zomer natuurlijk volledig genegeerd. En terecht. Maar nu de temperaturen dalen, is het toch een lekker vooruitzicht dat ‘ie weer aan mag. Tijd dus om je verwarming te ontluchten. Zet de verwarming uit, pak de ontluchtingssleutel erbij en draai de ontluchtingsventielen open totdat er geen lucht meer uitkomt. Uitgebreid lezen hoe dit moet? Lees ons klusadvies

2. Geen blad op de grond

Staan er veel bomen in of rond je tuin? Dan kun je in de herfst rekenen op bergen met bladeren. Geen zin of tijd om wekelijks in weer en wind te harken? Ga dan voor een bladblazer. Hoe groot of klein je tuin ook is. Kies uit een elektrische bladblazer, een benzine bladblazer of een bladblazer met accu. Bekijk welke sterkte, grootte en soort bij je past in ons koopadvies.

3. En geen blad in de goot

Denk maar niet dat bladeren alleen maar netjes in je tuin vallen. Ze belanden net zo graag in je dakgoot. En als die te lang blijven liggen, kunnen die herfstbuien niet goed worden afgevoerd. Gebruik een dakgootschep om deze zelf gemakkelijk leeg te scheppen. En veeg de goot even schoon met een borstel als het heeft geregend, dan blijft er helemaal niets achter. In deze korte film leggen we je uit het het moet. 

4. Berg je spullen op in een tuinhuisje

In de zomer heb je misschien een mooie tuinset, een grote barbecue of een buitentent aangeschaft. Die wil je natuurlijk beschermen tegen alles wat de herfst uit de lucht gooit. Een tuinhuis of blokhut biedt hiervoor de uitkomt. En omdat we kant-en-klare bouwpakketten verkopen, is dat een prima klusje voor de herfstvakantie. Zorg er wel voor dat je een tuinhuis op een verharde ondergrond plaatst. Meer tips? Check ons ons koopadvies

5. Maak je terras herfstproof

Als het aan ons ligt, trekken we die fijne avondjes buiten nog even door. In de herfst maak je het namelijk nog gezelliger met sfeervolle buitenverlichting, terrasverwarming en een fijne vuurkorf. Vlucht dus nog niet naar binnen, maar pak de fleecedekens erbij, stook een vuurtje en organiseer een gezellige herfstborrel in je tuin.

6. Hoor de wind waait door de kieren

Heerlijk hoor die herfst, maar als je eenmaal binnen zit, mag die gure wind lekker buiten blijven. Maak deze maand een tochtje naar Praxis en pak alle kieren en gaten aan met tochtstrips en andere oplossingen. Zo zit je er dit én volgend seizoen lekker warm bij. Trek deze maand nog even de zomer door en ontvang de herfst met open armen. Wil je meer advies over het herfstproof maken van je huis en tuin? We helpen je graag in onze winkel. Fijne maand en tot november!