CV ketel bijvullen

  • Tijd
    15 minuten
  • Totaal aantal stappen
    1

Het is af en toe nodig om de CV bij te vullen met water omdat hij er anders mee kan stoppen, weet ik uit ervaring. Op de CV zit vaak een metertje die de druk aangeeft of je kan hem digitaal aflezen op een display bij de nieuwere versies. Check ook altijd even de handleiding van je CV ketel.

De druk in de CV moet zo rond de 1,5 bar zijn en vaak als die onder de 1 bar komt is het echt te laag. Naast de CV zit vaak een kraantje waar je een slang aan kan vastmaken. Zorg voor een stuk tuinslang zodat je de waterkraan kan aansluiten op dat bijvulkraantje. Ik heb daar gewoon van de gardena tuinslang koppelingen gebruikt wat het wel erg makkelijk maakt.

Zet eerste de waterkraan open zodat de slang zich kan vullen en dan het bijvulkraantje open zetten. Je zal nu merken dat er water gaat lopen van de kraan in de CV. Als het goed is zal je de druk in de CV zien oplopen op het metertje van de CV. Als de druk ongeveer 1,5 bar is zet je het bijvul kraantje eerst dicht en daarna de waterkraan. Je CV is weer bijgevuld.

Dit heb je nodig

Gereedschappen