Een aantal jaar geleden hadden de meeste barbecuers onder ons nog een eenvoudige houtskool barbecue in huis maar er zijn de laatste jaren veel nieuwe barbecues bijgekomen. Daarnaast zijn er ook weer veel nieuwe technieken voor het garen van vlees of vis. Wie denkt dat je alleen je avondmaal op een BBQ kan bereiden heeft het goed mis want wat dacht je van een lekker smoked-roasted eitje voor het ontbijt? In deze blog delen we de hotste BBQ trends met je.

Het nieuwe grillen

Één van de oudste manieren voor het bereiden van gerechten is het roken van je vlees of vis. Roken is het nieuwe grillen als we de experts moeten geloven. Door het langzaam garen van het vlees of vis blijft het heerlijk mals en krijgt het gerecht een fijne rooksmaak. Wil je zelf de smaaksensatie van het roken ervaren? Bekijk dan hier welke barbecue er het beste bij jou past.

weber.com
weber.com

Keramische BBQ

We hebben ze vorig jaar entree zien maken maar dit jaar gaan we ze veel meer terug zien. De keramische barbecue is gebaseerd op de oude Japanse aardwerk oven. De voordelen van een keramische barbecue is dat je ermee kun garen, roken en grillen. Daarnaast is toch wel het grootste voordeel dat het een enorme warmte beheersing en isolatie heeft.

Vlees noch vis

Jaren geleden waren de hamburger en sjasliek razend populair maar dit jaar zien we deze vurige vrienden steeds meer plaats maken voor een vers visje. Voor het bereiden van een visje op de barbecue is wel even iets meer aandacht vereist en kom je met de juiste tools al een heel eind. Rol de vis in aluminium folie of gebruik een visklem zodat de vis tijdens het grillen niet aan de barbecue kan blijven kleven.

weber.com
weber.com

BBQ ontbijt

Een opmerkelijke trend is het bereiden van het ontbijt op de barbecue. En waarom ook eigenlijk niet? Er gaat niets boven een lekker eitje en gegrilde bacon als ontbijt. Wil je er een echt stevig ontbijt van maken kies dan voor een Breakfast burger. Misschien dat de buren even een gek gezicht zullen trekken als ze je 's ochtends achter de grill zien staan. Maar na het ruiken van dit heerlijke ontbijtje willen ook zij niets liever meer. 

Meten = weten

De echte pro is al jaren in het bezit van de kernthermometer en kan ook niet meer zonder. Maar we zien deze nu veel vaker terug in het barbecue assortiment. Naast dat het erg prettig werkt is het ook nog eens een veilige manier van barbecueën want je weet precies wanneer het vlees goed gaar is.

Kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken om je barbecue skills te verbeteren? Lees dan onze blog met 7 tips om je barbecue-avond tot een succes te maken.