Behang is bezig met een serieuze comeback. We willen allemaal meer warmte en gezelligheid in huis en dat bereik je het snelst met behang. Ben je op zoek naar leuk behang voor je woonkamer of slaapkamer? Dan ben je op de goede plek, want hier vertellen we alles over de behangtrends van dit jaar. En ontdek je welke soort het best bij je past. Maar dat is nog niet alles. Nee, we laten je ook zien hoe je oud behang het best verwijdert en hoe je vliesbehang strak en naadloos aanbrengt. Lees je mee?

Maak een statement met gewaagde prints

Is een saai interieur helemaal niets voor jou en ben je niet bang om een statement te maken? Dan kun je je hart ophalen bij de leukste trend van dit jaar: behang met gewaagde prints. Want daarmee geef je karakter aan een kamer en laat je zien wie je bent. Met vliesbehang van Sublime met hippe krokodillenprint bijvoorbeeld. Dat maakt je interieur meteen uniek en spannend. Mag het nog wat stoerder? Kies dan voor behang met prints van ruwe materialen zoals vliesbehang Stones van Decomode. Daarmee tover je elke wand om in een onregelmatig gemetselde muur. Wil je wel wat stoers maar liever wat rustiger? Dan is behang met een betonlook echt wat voor jou!

Mag het wat zachter?

Kom jij liever thuis in een rustig en zacht interieur? Ook dan kun je je hart ophalen dit jaar, want behang met prints van zachte en natuurlijke materialen zijn helemaal hip. Met behang met een linnen-look maak je van je slaapkamer de fijnste plek op aarde. Mag het wat natuurlijker? Kies dan voor behang met een kurkdessin of ga voor behang met bamboe-structuur. Want deze materialen stralen rust uit en geven nét een beetje extra pit aan een ruimte zonder te overheersen.

Ga voor groen!

Groen is hot. Deze warme kleur straalt rust uit en je haalt er een stukje natuur mee naar binnen. De groene trend zie je nu ook uitbundig terug op behang zodat je ook dit jaar je hart kunt ophalen bij behang met de allermooiste botanische prints. Zoals vliesbehang Topchic bijvoorbeeld. Of het prachtige fotobehang Tropische Jungle van Smart Art. Maar ook groen behang met toffe prints van vroeger zijn terug van weggeweest. Gaat jouw hart sneller kloppen van retro? Dan word je heel blij van vliesbehang Art Deco van Decomode.

 Aan de slag!

Heb je mooi behang uitgezocht en kun je niet wachten om er je kamer mee op te frissen? Verwijder het oude behang dan eerst voor het mooiste resultaat. Is het oude behang eraf? Dan kun je aan de slag! Maar bekijk eerst ons stappenplan behangen even, want daarin vind je veel handige tips om vliesbehang strak en naadloos aan te brengen.

We hopen dat jij ook zo enthousiast bent over de behangtrends van dit jaar! En dat je mooi behang hebt kunnen vinden. Heb je zin in nog meer inspiratie of advies? Kom dan langs bij een van onze winkels. Of lees ons productadvies behang op je gemak door zodat je straks precies weet welke soort behang bij je past.