We zijn dagelijks in de badkamer te vinden: we poetsen onze tanden, doen onze make-up, scheren ons en zorgen dat ons haar er piekfijn uitziet. Maar dat is niet het enige wat er piekfijn uit moet zijn. Een frisse badkamer is een must voor iedereen. Wij geven antwoord op de meestgestelde vragen om het schoonmaken van de badkamer te versnellen en vooral: leuker te maken! 

Hoe vaak moet de badkamer schoongemaakt worden?

De badkamer wordt veelvuldig en intensief gebruikt en kan dus al snel flink vies worden. De badkamer regelmatig schoonmaken is dus zeker nodig. Door af en toe een doekje en een emmer te pakken voorkom je enorme schoonmaakklus. De gouden regel is om de badkamer wekelijks schoon te maken, maar kijk ook vooral hiernaar:

  • Dagelijks: doekje door de wastafel, spiegel schoonmaken
  • Wekelijks: douchegordijn reinigen, badkuip schoonmaken, douchemat
  • Maandelijks: tegels schoonmaken, douchekop ontkalken

Meestgestelde vragen badkamer schoonmaken

Grote badkamer, kleine badkamer: er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken bij het schoonmaken van de badkamer. Dus waar begin je? Hieronder geven wij antwoord op de meestgestelde vragen over het schoonmaken van de badkamer.

Hoe krijg ik mijn bad nou echt schoon?

Wordt jouw badkuip maar niet schoon? De kans is groot dat je met wat “standaard schoonmaaktechnieken” de zeepresten blijft zien. De oplossing? Biotex! Laat het bad vollopen met heet water en voeg een grote hoeveelheid Biotex toe. Laat dit even sudderen, spoel na met warm water en je hebt weer een brandschoon bad.  

Hoe maak ik mijn douchegordijn schoon?

Goede vraag! Er zijn mensen die denken dat het douchegordijn “vanzelf” schoon wordt omdat het bij de douche hangt en water opvangt. Niets is minder waar. Natuurlijk kun je steeds een nieuw douchegordijn kopen, maar schoonmaken is net zo makkelijk. Veel douchegordijnen kunnen in de wasmachine. Je kunt het ook laten weken in een bad met azijn en wat water. Hang het gordijn daarna direct op om te drogen.

Moet ik de badkamervloer ook schoonmaken?

Zeker! In de rest van het huis maken we regelmatig de vloer schoon: vegen, dweilen, stofzuigen. Echter, de badkamervloer wordt vaak vergeten. Lekker de muren geboend, douchegordijn in de wasmachine en de wc schoongemaakt. Maar iedere dag loop je op de badkamervloer. Benieuwd waar je rekening mee moet houden bij het schoonmaken van de badkamervloer? Dat kan hier.

Hoe krijg ik de badkamertegels glanzend?

Een veelgestelde vraag tijdens het badkamer schoonmaken. Ook hiervoor kun je azijn in combinatie met warm water gebruiken. Wrijf er de tegels mee in met een spons. De voegen van de tegels kun je extra schoonmaken met een tandenborstel en bleekmiddel. Laat alles even intrekken en spoel daarna af met de douchekop. Wrijf de tegels tot slot na met een droge doek. Niet gelukt? Kijk dan naar één van deze badboys

Is het leuk om de badkamer schoon te maken?

Stofzuigen, strijken en de badkamer schoonmaken. Waarschijnlijk de top 3 van minst leuke huishoudelijke taken. Daarom belangrijk om dat zo leuk mogelijk te maken! Zet een lekker muziekje aan. Bij voorkeur een muziekje waarbij je lekker hard kan meezingen. Daarnaast mag je jezelf echt wel belonen als die badkamer eenmaal glanst. Kaasfondue iemand?

Laten we eerlijk zijn: het schoonmaken van de badkamer zal nooit je hobby worden. Echter met onze tips en stappen kan het wel een stuk makkelijker worden! Dus pak die emmer, zet die wasmachine aan, haal dat doekje door die wasbak en binnen no time heb jij weer een stralend schone badkamer.