Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN

PVC vloer schoonmaken

Ga je je PVC vloer schoonmaken? Wij leggen je uit hoe en waarmee je je vloer het beste reinigt. En geven je tips voor het onderhoud van je PVC vloer. Zo blijft hij jarenlang mooi! 

Ga je je PVC vloer schoonmaken? Wij leggen je uit hoe en waarmee je je vloer het beste reinigt. En geven je tips voor het onderhoud van je PVC vloer. Zo blijft hij jarenlang mooi! 

Bekijk schoonmaakmiddelen voor PVC
Vloer schoonmaken
Ga snel naar

Hoe maak je een PVC vloer schoon?

Niets is zo lekker als een schone vloer. Maak daarom minimaal wekelijks je PVC vloer schoon om het zand, vuil of stof te verwijderen. Een PVC vloer kun je het beste schoonmaken door te dweilen met lauwwarm water. Heet water is niet goed voor je vloer. Je kunt je PVC vloer schoonmaken zonder schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat je van tevoren stofzuigt. Dan wordt het resultaat een stuk beter. Gebruik hiervoor een stofzuigermond die geschikt is voor PVC. Stofzuig altijd met de borstels naar beneden, zodat je geen krassen maakt op de PVC vloer. Dat is belangrijk!

 

PVC vloer schoonmaken met schoonmaakazijn

Is je vloer echt plakkerig of vies? Dan kun je je PVC vloer schoonmaken met schoonmaakazijn. Voeg een klein scheutje schoonmaakazijn toe aan lauwwarm water. Dweil hier vervolgens je vloer mee.

Gebruik geen groene zeep of allesreiniger

Je PVC vloer dweilen met afwasmiddel raden we je niet aan. Schoonmaakmiddelen met zeep maken de vloer namelijk erg glad. En kunnen zorgen voor vlekken en minder glans op je PVC vloer.

Gebruik geen stoomreiniger

Ook een stoomreiniger voor PVC vloer raden we niet aan. Stoom is namelijk erg heet en kan ervoor zorgen dat de vloer kromtrekt en gaat bollen.

 

Strepen op een PVC vloer

Strepen op een PVC vloer ontstaan vaak door rubberen schoenzolen. Deze donkere vlekken zijn makkelijk te verwijderen met een speciaal PVC reinigingsmiddel of een klein scheutje schoonmaakazijn en lauwwarm water.

Alles voor je vloerreiniging

Wanneer je verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt en ongelijkmatig aanbrengt, kan je vloer er dof en vuil uitzien. Gebruik daarom voor het schoonmaken van je PVC vloer alleen water, water met schoonmaakazijn óf een speciaal schoonmaakmiddel die geschikt is voor kunststof. Met deze onderstaande producten blijft je PVC vloer er mooi uitzien en gaat hij lang mee. Zo blijft je vloer er stralend bijliggen!

Onderhoud PVC vloer

Regelmatig onderhoud is nodig om je PVC vloer mooi te houden. Hier zijn een aantal tips om je te helpen:

 

Dagelijks stofzuigen met zachte borstelharen

Stofzuig je PVC vloer dagelijks om vuil en stof te verwijderen. Het is belangrijk dat je een stofzuiger met een borstelkop gebruikt die zachte haren heeft. Dit voorkomt krassen en slijtage op je vloer.

 

Gebruik wekelijks een stofwisser of dweil

Gebruik minstens een keer per week een dweil of stofwisser. Let er wel op dat de dweil niet kletsnat is en probeer de vloer zo droog mogelijk achter te laten. Overmatig vocht kan je PVC vloer beschadigen.

Plaats deurmatten bij buitendeuren

Plaats een deurmat bij elke buitendeur. Een deurmat vangt behoorlijk wat zand, vuil en steentjes op, die anders gemakkelijk krassen en beschadigingen op je PVC vloer kunnen veroorzaken.

 

Verwijder vlekken direct

Als je per ongeluk iets knoeit op je PVC vloer, is het belangrijk om de vlek direct te verwijderen met een vochtige doek. Vlekken hebben de neiging snel in de PVC vloer te trekken, vooral wanneer deze wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Snel handelen helpt om blijvende schade te voorkomen.

Kijk uit met scherpe objecten

Het zachte PVC voelt heerlijk, maar is tegelijkertijd gevoeliger voor deukjes. Als jij of je bezoek er met naaldhakken overheen loopt, kan dat deuken achterlaten. Dat geldt voor alle scherpe objecten. Houd daar rekening mee en zet een paar sloffen klaar in de gang.

Voorkom deuken en krassen in je PVC vloer

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het slim alle meubels, stoelpoten en plantenpotten aan de onderkant te voorzien van vilt. Ook al is PVC slijtvast, het kan toch beschadigd raken. Vervang daarom het vilt op tijd voor de beste bescherming.

Meer over PVC vloeren

Nieuwe vloer? Hier vind je tips en inspiratie!

Inspiratie

Nieuwe vloer? Hier vind je tips en inspiratie!

PVC vloer leggen

Stappenplan

PVC vloer leggen

Alles over PVC vloeren

Productadvies

Alles over PVC vloeren

Ondervloer leggen

klustip

Ondervloer leggen

PVC vloer verwijderen

klustip

PVC vloer verwijderen

PVC vloer repareren

klustip

PVC vloer repareren

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten