1. Vervang oude kitranden

Bijna alle lekkages ontstaan door achterstallig onderhoud. Zo ook in de badkamer.

Het belangrijkste is dat je niet wegkijkt als je merkt dat het lekt. Vocht tast vrijwel elk materiaal aan en kan er uiteindelijk voor zorgen dat je veel onderdelen moet vervangen. Dat wil niemand.

Check daarom regelmatig of de kitranden niet broos zijn geworden en probeer ze elke 5 jaar te vervangen als ze zijn aangetast. Dat kun je laten doen, of zelf aanpakken. Na het volgen van onze workshop kitten ga jij zo zelf aan de slag!

2. Hou je dakgoot schoon en bladervrij

Een daklekkage is vaak niet goed zichtbaar en heeft daardoor tijd om je huis aan te tasten voordat je erachter komt. Om lekkages te voorkomen is goed onderhoud belangrijk. Zorg dat je één keer per jaar, vlak voor de herfst, je dakgoot schoonmaakt. Als er bladeren in de afvoer komen is de kans op lekkage het grootst. Vooral bij de uitloop van de dakgoot.

Als je niet te hoog woont, zoals in een flat, dan kun je de dakgoot zelf goed bijhouden. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met een dakgoot- en rioolreinigingsset, een simpele gootschep of met een slimme dakgoot-egel.

3. Zorg dat je afvoer schoon blijft

Wacht niet totdat het water niet meer wegloopt, maar wees een verstopping te slim af door preventief je wasbakken en doucheputje schoon te houden. Dat kan één keer in de twee maanden met een vloeibare ontstopper of ontstoppingsveer waarmee je opgehoopt vuil kunt weghalen.

Ben je toch net iets te laat en zit de boel helemaal dicht? Dan gebruik je de extreem sterke duo-ontstopper. Mét garantie. Zo weet je zeker dat je straks alleen maar natte voeten krijgt als je gaat douchen. Wel zo fijn.