Wij klussen aan onze website!

Hierdoor kun je tijdelijk even niks bestellen. Wij doen ons best deze klus zo snel mogelijk te klaren. Excuses voor het ongemak!

Filteren

 • Merken
 • Prijs (€)
 • Kleurfamilie
 • Bezorg- en ophaalopties
 • Dimbaar
 • Fitting
 • Inclusief lichtbron(nen)
 • Materiaal
 • Serie
  Een serie is een reeks van dezelfde type producten waarvan de vorm, de kleur of het materiaal kan verschillen. Je vindt producten van dezelfde serie ook terug onder de productbeschrijvingen.

Ruim assortiment fittingen

Een fitting of lamphouder gebruik je om je lichtbron in te schroeven of te plaatsen. Je vindt fittingen in allerlei soorten, kleuren en maten. Het soort lichtbron is leidend voor de keuze van je fitting. De meest gangbare fitting in Nederland is de E27-fitting, ook wel grote fitting genoemd. De E14-fitting is iets smaller en wordt doorgaans ook wel een kleine fitting genoemd. De formaten van de fitting hebben hun naam te danken aan de diameter van de schroefdraad (in millimeters). 

Fittingen met of zonder snoer

Bij Praxis vind je allerlei soorten fittingen en alle materialen om je ideale lamp samen te stellen. Als je kiest om een fitting met snoer te kopen, hoef je er vaak alleen nog maar een stekker aan te zetten en klaar ben je. Een losse fitting voor een lamp kun je aansluiten met een kroonsteen of kabelklem. Naast gewone fittingen hebben we ook fittingen om van je lamp een slimme lamp te maken! Hiermee kun je je lamp bedienen met je smartphone vanuit je luie stoel. Let bij het kiezen van een fitting ook op, of je deze wilt kunnen combineren met een dimmer. Ook voor een tijdelijke oplossing kun je terecht bij Praxis. Hiervoor zijn verhuisfittingen ideaal! Ze zijn eenvoudig aan te sluiten en zorgen zo voor een tijdelijke lichtaansluiting tijdens het verhuizen, of tot je de ideale lamp hebt gevonden. 

Fittingen kopen bij Praxis

In ons assortiment vind je een ruimte keuze aan soorten, kleuren en materialen. Van verhuisfitting tot slimme fitting en van geel tot brons. Dus of je nu een stoere industriële lamp wilt maken met een metalen fitting of juist of zoek bent naar een kleurrijke kunststof fitting, je vindt het bij Praxis. Heb je tips of advies nodig over het werken met fittingen en elektra? Kom dan naar een van onze Praxis winkels, onze medewerkers helpen je graag een eindje op weg! Heb je al een keuze gemaakt? Een fitting online bestellen kan natuurlijk ook. Bekijk ook ons aanbod stekkers en elektrakabels om zelf alle elektra aan te leggen.