Keuzehulp tuinmeubelen

Wil je kunnen genieten van je eigen tuin? Dan is het tijd voor een tuinmeubelen. Wij vertellen je welke soorten tuinmeubelen er zijn. En uit welk materiaal je kan kiezen.

Zo kies je een tuinset die perfect past in jouw tuin.

Bekijk alle tuinmeubelen

Soorten tuinmeubelen

Ben je op zoek naar een complete tuin- of loungeset? Of alleen naar de tuinstoelen of tafel? Bekijk hieronder welke soorten tuinmeubelen er zijn.


Loungesets

Een (modulaire) loungeset is ideaal als je buiten wilt kunnen zitten, liggen én eten aan één meubel. Verkrijgbaar in verschillende formaten en stijlen.

  • Materialen: aluminium, hout of wicker

Bekijk alle loungesets


Picknicktafels

Geef je tuin een gezellige, nonchalante uitstraling met een picknickbank. Ook verkrijgbaar als inklapbare variant. Of koop een kinderpicknicktafel.

  • Materialen: hout of bamboe

Bekijk alle picknicktafels


Tuinsets

Of je nu gaat voor een grote tuinset of een kleine bistro set, het biedt allebei een handige plek om te zitten en te eten.

  • Materialen: hout, aluminium, kunststof of wicker

Bekijk alle tuinsets


Tuinbanken

Op zoek naar een kleine zitplek in je (voor)tuin? Dan is een tuinbank dé oplossing. Verkrijgbaar in allerlei stijlen en breedtes.

  • Materiaal: hout, bamboe, kunststof of aluminium

Bekijk alle tuinbanken


Tuinstoelen

Verkrijgbaar als losse stoel of als stoelen bij een tafel. En met een verstelbare tuinstoel geniet je ook gelijk liggend van de zon.

  • Materialen: hout, bamboe, aluminium, wicker of kunststof

Bekijk alle tuinstoelen


Ligbedden

Wil je tot rust komen in je tuin? Kies dan een ligbed. En met een verstelbare rugleuning, bepaal je zelf je houding.

  • Materialen: staal, hout, bamboe of aluminium

Bekijk alle ligbedden


Tuintafels

Een tuintafel is de ideale plek om samen te eten. Kies voor een grote eettafel of een kleine bijzettafel, met ronde of rechthoekige vorm.

  • Materiaal: hout, bamboe, aluminium, wicker of kunststof

Bekijk alle tuintafels

Hoe onderhoud je je tuinmeubelen?

Om zo lang mogelijk van je tuinset te genieten, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hieronder geven we je per materiaalsoort een aantal handige tips voor goed onderhoud. 


Aluminium

Voor aluminium, maar ook voor andere staalsoorten geldt dat het weinig onderhoud nodig heeft. Vuil of aanslag haal je het beste weg met lauw water en een zachte spons of borstel. Na het schoonmaken kun je het eventueel in de autowas zetten.


Wicker en kunststof

Kunststof en wicker (gevlochten kunststofvezel) maak je het beste schoon met een doek en een zeepoplossing, bijvoorbeeld groene zeep. Gebruik voor beide materiaalsoorten liever geen harde borstels of schuurmiddelen. Kunststof kan door zonlicht verkleuren.


Hout en teak

Ook hout reinig je met een sopje met lauw water en vloeibare zeep. Of lees ons advies speciaal voor het groene aanslag verwijderen van hout. Voor geverfd hout geldt dat je het eens in de vijf jaar opnieuw in de beits of verf moet zetten. Teak is een prachtige hardhoutsoort die je af en toe in moet strijken met speciale teakolie, zo'n twee keer per jaar. 

Bekijk stappenplan houten tuinmeubels opknappen