Tuinsets mix en match

 

Welke tuinset is helemaal naar jouw smaak en welke combinaties zijn er allemaal mogelijk? Wij helpen je graag op weg!

Maak je eigen mix en match tuinset!


Wil je heerlijk genieten in je eigen tuin of op je balkon? Dan is de perfecte tuinset onmisbaar! Je kunt de ruimte optimaal benutten met een mooie tuinset. Al onze tuinsets kun je vinden in ons online assortiment. Wil je niet voor de standaard combinatie gaan, maar je eigen unieke combinatie maken? Dat kan!

Je kunt tuinstoelen- en tafels mixen en matchen, zodat deze helemaal naar jouw eigen smaak is.

De mix en match bestaat uit verschillende kleuren en materialen, maar ook verschillende merken en afmetingen. Op deze manier is er altijd een tuinset naar jouw wens!
Op deze pagina vind je verschillende combinaties welke je direct in je winkelmand kunt plaatsen! De prijzen en kenmerken van het product kun je vinden bij het product zelf. Snel, eenvoudig én origineel!

Bekijk alle tuinsets

 

Mix en Match tafel Briza

Tafel Briza


Deze Briza tuintafel van Central Park past ideaal in een tuin met een Design stijl. De tafel is gemaakt van geborsteld hout.

De tuintafel heeft een lengte van 180cm, een breedte van 100cm en een hoogte van 75cm. Door zijn stijl passen fauteuil tuinstoelen het beste bij deze tafel om die authentieke uitstraling te behouden.

Mix en Match tafel Menorca

Tafel Menorca


Deze Menorca tuintafel van Central Park heeft een stevig antraciet gepoedercoat aluminium frame en een tafelblad van glas met een dikte van 5mm die goed schoon te houden is.

De tuintafel heeft een lengte van 160cm, een breedte van 90cm en een hoogte van 75cm. Daarnaast kan je de hoogte verstellen door zijn verstelbare poten. De tafel is te combineren met vier stoelen.

Door zijn strakke stijl is deze tafel te combineren met mooie strake stoelen in dezelfde stijl.

Mix en Match tafel Elise

Tafel Elise


Deze Elise tuintafel van Jardin is gemaakt van kunststof.

De tuintafel is te combineren met twee of vier stoelen. De 137cm lange tafel heeft een breedte van 90cm en een hoogte van 73cm.

Door zijn stijl passen kunststof tuinstoelen het beste bij deze tafel om dezelfde uitstraling te behouden.

Mix en Match tafel Alita

Tafel Alita


Deze Alita tuintafel van Central Park past ideaal in een tuin met een Natural stijl. De tafel is gemaakt van eucalyptushout.

De tuintafel heeft een lengte van 150cm, een breedte van 90cm en een hoogte van 75cm. De tafel is te combineren met vier stoelen.

Door zijn stijl is deze tafel makkelijk te combineren met verschillende type stoelen van hetzelfde materiaal. Van een standenstoel tot een klapstoel.

Mix en Match tafel Rosia

Tafel Rosia


Deze Rosia balkontafel van Central Park is gemaakt van polywood en is een grote praktische tafel voor op het balkon.

De balkontafel heeft een breedte van 61cm en een hoogte van 80cm. De tafel is te combineren met twee stoelen.

Deze tafel is makkelijk te combineren met verschillende type stoelen, van een krukje tot een stapelstoel.

Maakrecepten van tuinsets voor de makers

Tuinset van oude pallets

Stap voor stap uitgelegd

Tuintafel maken

Stap voor stap uitgelegd

Tuinbank Douglashout

Stap voor stap uitgelegd

Tafel en bank voor in de tuin

Stap voor stap uitgelegd

Onderhoud tuinsets

Als je een goede mix en match gemaakt hebt die helemaal bij jou past is het ook belangrijk om de tuinset goed te onderhouden. Hierdoor kun je veel langer van je tuinset genieten!

Hout reinigen

Regelmatige schoonmaak met lauw water en eventueel een sopje van vloeibare zeep voorkomt dat vuil dieper in het materiaal doordringt (ook bij kunststof) en er sterkere reinigingsmiddelen nodig zijn.

Teak

Wil je dat het teakhout de originele kleur houdt, dan volstaat het om ze af en toe in te strijken met teakolie of een impregneermiddel te gebruiken. Behandel je tuinmeubel 2 keer per jaar met speciale middelen.

Hogedrukspuit

Met een hogedrukspuit loop je het risico dat de stoffen die in het hout (de poriën) zitten eruit spuiten en daarmee de natuurlijke bescherming verwijdert. Houd tenminste 20 cm afstand en stel de spuit in op 60-80 bar.

Geverfd hout

Geschilderde houten meubelen kun je het beste gemiddeld eens per vijf jaar een hele nieuwe beschermlaag van beits of verf geven. Om te voorkomen dat vocht kan optrekken via de grond kun je de poten beschermen met voetjes van rubber of kunststof.

Kunststof

Praxis heeft een makkelijk onderhouds- en reinigingsmiddel voor kunststof tuinmeubelen, maar ook water met wat groene zeep en een zachte borstel zijn daarvoor geschikt. Gebruik liever geen harde borstel of schuurmiddelen.

Regelmatig afnemen

Je kunt tuinmeubelen zelf onderhouden door ze regelmatig af te nemen met water en schoonmaakmiddel. Kunststof kan door zonlicht verkleuren en het zal in de loop der jaren iets brosser worden.

Wicker

Wicker is een gevlochten kunststof vezel die erg veel lijkt op rotan. Maak de het tuinmeubel regelmatig schoon met een doek en een zeepoplossing.

Aluminium

Vuil of aanslag haal je het beste weg met lauw water en een zachte spons of borstel. Gebruik geen agressieve middelen en geen harde borstel omdat die krassen kunnen veroorzaken. Om de levensduur te verlengen kun je het aluminium in de autowas zetten.

Metaal

Metaal behoeft nauwelijks onderhoud. Net als bij aluminium maak je ze een keer per jaar schoon met lauw water en een niet agressief schoonmaakmiddel. Eventueel wrijf je het staal daarna in met een laagje was.

Borstelen

Als het ijzer of staal toch is gaan roesten moet deze eerst verwijderd worden voordat je een verflaag aanbrengt, bijvoorbeeld met een staalborstel of grof schuurlinnen. Een komborsteltje is ook handig: dat is een klein staalborsteltje dat je op de boormachine zet.

Complete tuinsets

Kun je geen goede mix en match maken van bovenstaande tuintafels en tuinstoelen? Kijk dan in ons hele assortiment naar complete tuinsets, tuinstoelen en tuintafels.

Tuinsets

Hier vind je een overzicht van al onze tuinsets.

Tuinstoelen

Hier vind je een overzicht van al onze tuinstoelen.

Loungesets

Hier vind je een overzicht van al onze loungesets.

Tuintafels

Hier vind je een overzicht van al onze tuintafels.