Filteren

  • Merken
  • Prijs (€)
    tot
  • Bezorg- en ophaalopties
  • Binnen/buitengebruik
  • Type materiaal
16 producten

Barbecook houtsnippers eik
Alleen online
Barbecook houtsnippers eik
Houtsnippers
Barbecook houtsnippers zoete appel
Barbecook houtsnippers zoete appel
Houtsnippers
Barbecook rookhout beuk
Barbecook rookhout beuk
Houtsnippers
Barbecook rookhout rode wijn
Barbecook rookhout rode wijn
Houtsnippers
Barbecook houtsnippers beuk
Barbecook houtsnippers beuk
Houtsnippers
Barbecook houtsnippers citroen Mediterraan
Barbecook houtsnippers citroen Mediterraan
Houtsnippers
Barbecook houtsnippers olijf Mediterraan
Barbecook houtsnippers olijf Mediterraan
Houtsnippers
Barbecook houtsnippers kers zoet
Barbecook houtsnippers kers zoet
Houtsnippers
Barbecook houtsnippers hickory
Barbecook houtsnippers hickory
Houtsnippers
Barbecook houtsnippers els
Barbecook houtsnippers els
Houtsnippers

    Houtsnippers kopen bij Praxis

    Hout voegt smaak toe aan je vlees van de barbecue. Bij Praxis kun je verschillende soorten houtsnippers kopen. Houtsnippers geven het vlees een rokerige outdoor smaak. De smaak wordt verkregen door de rook van het hout. Veel rook geeft veel smaak en weinig rook is wat subtieler. Eikenhout zorgt bijvoorbeeld voor een zware dikke rook en is vooral geschikt voor de grotere stukken vlees. Het lichtere hout van fruitbomen geeft weinig rook en past bij de lichtere gerechten als kip en vis.

    Hoe gebruik je houtsnippers

    Als je voor de eerste keer rookhout gebruikt, kun je er het beste voorzichtig mee beginnen. Test een kwart kopje voorgeweekte houtsnippers op de grill waar je kleine vleesgerechten als karbonade of een steak op bereidt. Probeer de geur van de rook te ruiken. Als deze bitter is of gewoon niet lekker ruikt, kun je het beter niet gebruiken. Gebruik alleen houtsnippers die geschikt zijn voor rookovens.


    Gebruik een smoker box voor de gasbarbecue. Je kunt ook een aluminium zakje maken met gaatjes waar je houtsnippers in doet die je van tevoren geweekt hebt in water. De smoker box of het zakje voorkomt dat de branders van de barbecue verstopt raken met de as van het hout. Hout heeft een hoge temperatuur nodig om te roken. Paats het hout daarom zo dicht mogelijk bij de hittebron. Op een houtskool barbecue kunnen de snippers op dezelfde manier gebruikt worden, maar je kunt ze ook direct op de hete houtskool leggen. Je kunt hier dus op vele manieren mee experimenteren. Weet je überhaupt nog niet welke bbq je wilt aanschaffen? Bekijk dan hier ons productadvies voor bbq's. Heb je een wat kleinere tuin of een balkon? Neem dan eens een kijkje bij onze tafel bbq's!

    Een kwestie van smaak

    Alle harde houtsoorten (vrij van hars) kunnen gebruikt worden als rookhout. Hout van eetbare fruitbomen of notenbomen zijn over het algemeen heel geschikt om mee te roken. Sommige houtsoorten geven een sterke smaak. Je loopt er het risico mee dat de smaak het voedsel gaat overheersen. Het kan dan snel bitter worden. Appel en kersen zijn zachte houtsoorten die een milde, zoete en fruitige smaak aan het vlees geven. Probeer bijvoorbeeld de Fire Spice houtsnippers cherry eens om mee te beginnen.