Keuzehulp sfeerhaarden

Wil je graag gezelligheid in huis brengen met een haard, maar heb je geen rookkanaal of geen zin in gedoe met hout en roet? Dan zijn de sfeerhaarden bij Praxis een goed alternatief! We hebben een uitgebreid assortiment elektrische sfeerhaarden en bio-ethanol sfeerhaarden.

We helpen je graag met het maken van een keuze voor jouw perfecte sfeerhaard. 

Soorten sfeerhaarden

Wil je een sfeerhaard kopen die perfect past bij jouw woonkamer? Waar moet je dan allemaal op letten? Bij Praxis vind je elektrische sfeerhaarden en bio-ethanol sfeerhaarden. We zetten de belangrijkste eigenschappen en de voor- en nadelen van beide typen haarden voor je op een rijtje. 


Bio-ethanol sfeerhaard
  Met een sfeerhaard met bio-ethanol kun je genieten van echt vuur. Bio-ethanol is een schone, zuivere brandstof en is vrijwel geurloos. Je kunt kiezen tussen twee verschillende branders: de dichte keramische brander, of de open brander. De dichte brander heeft een keramische steen aan de binnenkant. Deze steen functioneert als een absorberende kern, die de bio-brandvloeistof volledig opneemt. Daarbij komt dat het niet de vloeistof is die brandt, maar de verdamping uit de keramische steen. De open brander heeft een open reservoir waarbij het de bio-enthanol is die brandt.
 • Je hebt geen schoorsteen of rookkanaal nodig dus overal in huis te plaatsen
 • Ventileer goed door altijd een raam op een kiertje te zetten
 • Geeft veel warmte af
 • Heeft een regelbare brander

Elektrische sfeerhaard
  De elektrische inzethaarden wekken de illusie van echt vuur. Ze zijn tevens voorzien van een verwarmfunctie voor een aangename bijverwarming, maar deze kan desgewenst ook uitgeschakeld worden. Het realistische vlambeeld wordt gecreëerd door de (LED) verlichting. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact.
 • Geen echt vuur dus heel veilig
 • Met een druk op de knop aan- en uit te schakelen
 • In elke ruimte te monteren
 • De meeste elektrische haarden hebben 2 standen en een vermogen van 900/1800 watt
Schouwombouw

Schouwombouw

Je kunt een elektrische sfeerhaard of bio-ethanol sfeerhaard direct aan de muur hangen, maar je kunt deze ook wat meer body geven door er een schouw omheen te zetten. Er zijn ombouwen in diverse stijlen. Kies voor schouwombouw met een moderne strakke uitstraling of een meer klassieke variant. Er is altijd wel een ombouw te vinden die bij past bij jouw smaak. 

Een groot voordeel van een schouwombouw voor een elektrische of bio-ethanol sfeerhaard is dat deze tegen elke gewenste muur en in elke ruimte te plaatsen is. 

De meeste schouwombouwen zijn geschikt voor zowel elektrische sfeerhaarden als voor bio-ethanol sfeerhaarden. 

Assortiment schouwombouwen