Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Creëer een compleet nieuwe badkamer

Bergruimte in een badkamer is zeer wenselijk. Door het plaatsen van een badkamermeubel, een spiegelkast en een extra hoge kolomkast kun je eenvoudig alle spullen kwijt in de badkamer en heb je ook nog een mooi opgeruimde badkamer die veel ruimer is. Zelf zo’n meubel ophangen is in een klusje voor een zaterdagmiddag. 
 

Klusbenodigdheden voor de badkamermetamorfose

Spiegelkast

Wastafelonderkast

Kolomkast

Stortdoucheset lois

Wastafelkraan

Douchekraan

Boormachine

Siliconekit

Stappenplan 


Genoeg opbergruimte
Het meubel is te koop in een breedte van 40, 58 en 90 centimeter. Je kunt kiezen voor een meubel met één of een dubbele wastafel. Het meubel is slechts 47 centimeter diep en dus harstikke ruimtebesparend. Je kunt kiezen uit deurtjes of lades, beiden met een soft close systeem. Met de bijpassende hoge kolomkast creëer je nog meer opbergruimte. Een goede oplossing voor veilig het opbergen van bijvoorbeeld medicijnen of schoonmaakmiddelen is er een spiegelkast. 


Eenvoudige montage
Vergeet niet je waterleiding af te sluiten voordat je aan de slag gaat! Haal eerst je oude wastafel weg en teken vervolgens de maat van het nieuwe meubel op de muur. Je kunt gewoon de maat van je oude wastafel aanhouden. Houd hierbij wel rekening met de dikte van de wastafel en de hoogte van je meubel. Boor de gaten even voor, maar gebruik hier voor de zekerheid geen klopboor voor. Sla de pluggen in de gaten en monteer het kastje aan de wand. Met behulp van de stelschroefjes kun je ervoor zorgen dat het meubel naar de muur toe wordt toegetrokken en de juiste hoogte krijgt. Met een waterpas kun je dit checken. Monteer, voordat de wasbak zijn plekje krijgt, de kraan. 

Afkitten
Tenslotte kit je de randen van je meubel af, aangezien je natuurlijk geen vocht achter je meubel wilt. Gebruik een kit die geschikt is voor badkamers. Wanneer je kit spuit, krijg je de meest nette afwerking door de kit rechtop te houden en gelijkmatig te spuiten. Vervolgens kun je met een plantenspuit met een goedje van water en zeepsop even op de kit spuiten. De overtollige kit kun je weghalen met een afstrijkhoutje. Niks meer aan doen!