Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Installatiemateriaal
 4. Terug naar Wateraanvoer & kranen
 5. Terug naar Kranen
 6. Terug naar Stopkranen

Stopkranen

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Afwerking

  Kleur

  Materiaal

  Verkocht door

  Kleurfamilie

  Prijs (€)

  tot

  Merken

  Vorm

  Antislip

  Type materiaal

  Verstelbaar in hoogte

  Waterbesparend

  Minimale beoordeling

36 producten
Sorteren op:
i

Sanivesk bovendeel stopkraan vlindergreep messing 15mm

Sanivesk bovendeel stopkraan vlindergreep messing 15mm

Thuisbezorgd / Ophalen

12,

49

 1. 1
 2. 2

Stopkraan kopen bij Praxis

Stopkranen bevinden zich op verschillende plaatsen van de gas- en drinkwaterleidinginstallatie. Bij werkzaamheden aan de installatie van bijvoorbeeld het gasfornuis, de cv-ketel of een deel van het leidingnet, kun je er eenvoudig een deel van de installatie mee afsluiten. Dat is wel zo praktisch, want dankzij de aanwezigheid van stopkranen hoef je dus niet de hele installatie voor gas en water af te sluiten. Met de hoofdkraan bij de watermeter sluit je, indien nodig, wel de hele drinkwaterinstallatie af en voor het gas doe je dat met de hoofdkraan bij de gasmeter. Stopkranen, aftappers, hoekstopkranen, kogelstopkranen koop je allemaal zeer voordelig bij Praxis.

Soorten stopkranen en aftappers

Er zijn specifieke stopkranen voor de waterleiding en voor de gasleiding. Je kunt ze niet voor beide gebruiken. Aftappers gebruik je om leidingen en radiatoren leeg te laten lopen. Als je aan een leiding wilt werken, moet deze ook meestal leeg gemaakt worden. Aftappers worden dus vooral gemonteerd in stopkranen of radiatoren. Hoekstopkranen worden gemonteerd op plaatsen waar je wilt klussen aan een toestel die de kraan bedient, bijvoorbeeld het reservoir in het toilet. Ze worden ook steeds vaker onder wastafels gebruikt, omdat je met een hoekstopkraan niet de hele drinkwaterinstallatie hoeft af te sluiten als je de wastafelkraan wilt repareren of vervangen. De kogelstopkraan wordt gebruikt om een deel van het leidingnet af te sluiten om bijvoorbeeld de buitenkraan af te sluiten of de cv-ketel. Een kogelkraan heeft een mechanisme in de afsluiter in de vorm van een ronde kogel met een gat in een metalen of kunststof behuizing. Aan de buitenkant van de kraan is een hendel verbonden met de kogel in het binnenwerk. Hiermee bedien je de kogelstopkraan. Met een hendel kun je de positie van de kogel zo draaien dat het water of gas door kan laten of blokkeren.

Gas of water?

Gaskranen zijn vaak voorzien van een gele knop of hendel. De gele kleur staat in installaties altijd voor gas. Drinkwaterkranen zijn vaak voorzien van een blauwe hendel of knop. Je kunt stopkranen over het algemeen niet voor beide installaties gebruiken. Lees de productbeschrijvingen van onze stopkranen op onze website. Je vindt hier uitgebreide informatie over de toepassing van onze diverse stopkranen en aftappers. Natuurlijk kun je ook onze medewerkers in de Praxiswinkel om advies vragen. Zij helpen je graag de juiste keuze te maken uit ons voordelige assortiment stopkranen en alles wat je verder nodig hebt voor werkzaamheden en reparaties aan je leidingen en kranen.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten