Filteren

  • Merken
  • Prijs
  • Kleurfamilie
  • Afwerking
  • Bezorg- en ophaalopties
  • Gewicht
  • Kleur
  • Materiaal
  • Type
Praxis verkoopt verschillende kranen voor het aanleggen, vervangen of repareren van je gasleidingen. Om je gastoevoer af te sluiten zul je gebruik maken van gaskogelkranen of gascomfortkranen. Bij Praxis vind je een ruim assortiment gaskranen met soldeer-, knel- en draadaansluitingen. Je herkent de gaskogelkranen aan de gele hendel (of knop). Geel wordt gebruikt voor gastoebehoren. Ze zijn alleen geschikt voor gasleidingen. Bij Praxis koop je voordelige gaskranen en overige artikelen om je klus compleet te maken.

Gaskogelkranen en gascomfortkranen

De gaskogelkraan wordt gebruikt voor het afsluiten van de gastoevoer. Hij wordt zo genoemd vanwege het mechanisme dat in de afsluiter zit. Dit is een ronde kogel met een gat en het zit in een metalen of kunststof behuizing. De hendel aan de buitenkant is verbonden met de kogel in de behuizing. Met de hendel kan de kogel in het binnenwerk zo gedraaid worden dat deze gas kan door laten of kan tegenhouden. Praxis verkoopt verschillende modellen kogelkranen. Voor de gaskookplaat of het gasfornuis wordt vaak een rechte of haakse kraan gemonteerd. Het is meestal een gascomfortkraan met een zwarte knop. Praxis verkoopt ze van het merk Plieger. Bij de gasmeter of de CV-ketel wordt meestal een kogelgaskraan met een gele hendel (of knop) geïnstalleerd. Bij Praxis koop je gaskranen in diverse uitvoeringen en afmetingen. Ze zijn voorzien van het Gastec keurmerk. Dit betekent dat ze voldoen aan de hoogste eisen met betrekking tot kwaliteit, functionaliteit en veiligheid.

Gaskranen aansluiten

Gaskranen kunnen op vele manieren aangesloten en gemonteerd worden. Een gaskogelkraan kan voorzien zijn van knelkoppelingen waarmee hij op de leiding kan worden gekneld. Als het een gaskogelkraan met soldeerfitting is, word deze op de leiding gesoldeerd. Je kunt sommige gaskranen aansluiten met een zogenaamde 3-delige koppeling. De gascomfortkraan moet verpakt met teflon aan een muurplaat geschroefd worden. Koop nu voordelig je gaskranen bij Praxis. Onze medewerkers staan in d Praxiswinkel voor je klaar voor nader advies. Je kunt onze gaskranen echter ook eenvoudig via de website bestellen. Heb je ze op een werkdag voor 15.00 uur besteld, dan worden ze de volgende werkdag al bij je thuis bezorgd.