Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Installatiemateriaal
 4. Terug naar Wateraanvoer & kranen
 5. Terug naar Bevestigingsmaterialen
 6. Terug naar Draadfittingen

Draadfittingen

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Materiaal

  Verkocht door

  Bevestiging/aanbreng methode

  Binnen/buitengebruik
  i

  Merken

  Kleurfamilie

  Flexibel

  Breedte (cm)

  Diepte (cm)

  Hoogte (cm)

  Minimale beoordeling

  Prijs (€)

  tot
133 producten
Sorteren op:
i

Sanivesk draad eindstop 3/4"F

Sanivesk draad eindstop 3/4"F

Thuisbezorgd / Ophalen

6,

99

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. ...
 5. 6

Ben je druk aan het klussen in huis en is het tijd om gas- of waterleidingen aan te sluiten, of om bijvoorbeeld kranen of apparaten zoals wasmachines en gaskookplaten hiermee te verbinden? Dan heb je vaak te maken met fittingen met schroefdraad. Om de ene op de andere te laten aansluiten en ze stevig met elkaar te kunnen verbinden, heb je draadfittingen nodig. Op de website en in de vele winkels van Praxis vind je draadfittingen in allerlei soorten en maten, geschikt voor allerhande toepassingen in en om het huis. Soms kun je volstaan met het gebruiken van standaardfittingen, maar het kan ook voorkomen dat je nippels en ringen nodig hebt om de aansluiting zo naadloos mogelijk te maken. Ook hiervoor kun je bij Praxis terecht. Wil je fittingen even of voor langere tijd kunnen afsluiten, dan kun je hiervoor gebruik maken van zogenaamde pluggen of doppen. Deze zijn eveneens ruimschoots aanwezig in het assortiment van Praxis. Op het gebied van draadfittingen kun je onder andere sokken, verloopringen, stoppen, pluggen, verloopnippels en neusstukken vinden, in diverse materialen en met verschillende diameters.

Verbindingen maken met draadfittingen, wat heb je hierbij nodig?

Draadfittingen komen op allerlei plekken in het huis voor, maar vooral als het gaat om de water- en gasaanvoer. Wil je bijvoorbeeld je wasmachine aansluiten op de wateraanvoer, of je gasfornuis op de gastoevoer, dan heb je hiervoor een draadfitting nodig. Meet van tevoren met een rolmaat de diameter van de kranen of leidingen waarvoor je de fitting wilt gebruiken. Schaf vervolgens een bijpassende draadfitting aan. Een waterpomptang kun je vaak goed gebruiken om onderdelen los en weer vast te draaien. Vaak is het verstandig om de aansluiting extra stevig te maken met een tape doe goed aansluit bij de toepassing. Praxis heeft afdichtingstape geschikt voor water, maar ook voor gas.

Draadfittingen aanbrengen - enkele tips

Voordat je aan de slag gaat met het aanbrengen van draadfittingen om zaken te koppelen aan de water- of gastoevoer, is het slim om al je hulpmiddelen en materialen klaar te leggen in de volgorde waarin je ze nodig hebt. Vergeet ook vooral niet om de hoofdkraan en/of gaskraan dicht te draaien en te controleren of de verbinding gas- of waterdicht is voordat je deze in gebruik neemt. Dit kan bij gas bijvoorbeeld met een beetje zeepsop.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten