Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar IJzerwaren
 4. Terug naar Pluggen
 5. Terug naar Holle wand pluggen

Holle wand pluggen

Filteren


Sorteren op:
i

  Bezorg- en ophaalopties

  Materiaal van doeloppervlak

  Merken

  Diameter (mm)

  Materiaal

  Draagcapaciteit (kg)

  Verkocht door

  Minimale beoordeling

  Prijs (€)

  tot
66 producten
Sorteren op:
i

Toggler hollewandplug TB plaatdikte 9-13mm 20st.

Toggler hollewandplug TB plaatdikte 9-13mm 20st.

Thuisbezorgd / Ophalen

6,

79

per stuk(s) 0,34


 1. 1
 2. 2
 3. 3

De voordelen van het gebruik van holle wand pluggen bij jouw klus!

Een holle wand is vaak zwakker dan een massieve wand en daardoor lastiger als het gaat om montage. Wanneer je een plank wilt ophangen aan deze wandsoort dien je dit te doen met het juiste materiaal. Wanneer je het verkeerde materiaal gebruikt kan de plank naar beneden vallen wanneer deze belast wordt. Alsnog is het altijd verstandig om geen zware materialen aan een holle wand te hangen. Een boekenplank is bijvoorbeeld niet handig, maar een plank met bakken wol juist weer wel. De wand biedt hierdoor extra mogelijkheden voor het opbergen van lichte materialen. Door meerdere planken aan de wand te monteren krijg je als het ware een kast zonder ombouw. Dit staat modern en is bovendien ook erg functioneel. Op onze site kun je vaak aanbiedingen vinden van opbergmogelijkheden en bevestigingsmaterialen. Daarnaast vindt je er ook veel inspiratie en voorbeelden van andere klussers.

Waar gebruik ik holle wand pluggen voor en wat gebruik ik er bij?

Deze bouwmaterialen helpen bij het bevestigen van objecten aan een holle wand. Een object kan in dit geval een kast of plank zijn, maar ook een televisie. Het materiaal haakt in een gat van hetzelfde formaat en zit daardoor strak in de wand. Hierdoor hebben de wanden meer draagkracht en kun je jouw holle wanden beter benutten.

Hoe voer ik mijn klus uit met holle wand pluggen van Praxis?

Voordat je met de klus begint is het verstandig om eerst te testen of de muur hard genoeg is om de plank of kast die je wilt bevestigen te dragen. Wanneer de muur niet geschikt is heeft het geen zin om een plug te plaatsen. De hardheid van de muur is te testen door een stukje te boren en daarna het boormeel te bekijken. Boren moet altijd recht gebeuren, zodat de plug zo veel mogelijk draagkracht heeft. Bij alle pluggen die wij verkopen, zoals universele pluggen en volle wand pluggen, staat hoeveel millimeter de doorsnede is. Om er een van vijfenveertig millimeter te bevestigen dient het gat ook een doorsnede te hebben van vijfenveertig millimeter. Je hebt dan een boor nodig dat een gat kan boren van die doorsnede. Voor meer advies over de montage kun je contact met ons opnemen. Voor onervaren klussers organiseren wij ook workshops, waarin we je de basisvaardigheden van het klussen leren.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten