Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Gereedschap & Installatiemateriaal
 3. Terug naar Handgereedschap
 4. Terug naar Zagen
 5. Terug naar Metaalzaag

Metaalzaag

Filteren


Sorteren op:
i

  Verkocht door

  Merken

  Bezorg- en ophaalopties

  Prijs (€)

  tot

  Kortingsacties

  Lengte zaaglint/blad

  Tanddichtheid

  Maximale snij-/zaagdiepte

  Minimale beoordeling

20 producten
Sorteren op:
i

Baseline metaalzaag 30cm

Baseline metaalzaag 30cm

Thuisbezorgd / Ophalen

Vaste lage prijs

4,

49
Bahco Sandflex Metaalzaagblad 24TPI/300mm

10%

korting

Bahco Sandflex Metaalzaagblad 24TPI/300mm

Thuisbezorgd

12,

10

10,

80

Een metaalzaag wordt ook wel ijzerzaag genoemd en er zijn veel verschillende soorten. De beugelzaag is waarschijnlijk wel de bekendste. Deze zaag herken je aan de vorm. Het is een zaag met een beugel (meestal) van staal, waarin een betrekkelijk smal zaagblad wordt gespannen. De schrobzaag is een zaag met een smal, toelopend zaagblad. Een metaalzaag wordt veel gebruikt om ijzer en aluminium te zagen. Bij Praxis koop je diverse, voordelig geprijsde metaalzagen en metaalzaagbladen.

Beugelzaag met verwisselbaar zaagblad

Een beugelzaag bestaat uit een beugel waarin een smal zaagblad wordt gespannen. Het zaagblad is gemaakt van hard staal. Het zaagblad moet een zekere spanning hebben, maar mag niet te strak en ook niet te los in de zaagbeugel gespannen worden. Het spannen van het zaagblad wordt meestal gedaan met behulp van een vleugelmoer. Let erop dat je het zaagblad zo plaatst dat de tandjes van het handvat afwijzen. In sommige zagen houdt de spanning van de beugel het zaagblad strak, bijvoorbeeld bij de juniormetaalzaag. Het zaagblad van een metaalzaag kan niet worden geslepen, maar moet vervangen worden als het bot is geworden.

Gebruik metaalzaag

De karteling van het zaagblad zorgt ervoor dat er weinig kans op splinters ontstaat bij het zagen. De meeste metaalzagen hebben een handvat (beugel), of een grip die zich in het verlengde van het zaagblad bevindt. In een verstelbare zaag passen langere en kortere zaagbladen. De algemene vuistregel voor het zagen met een metaalzaag is: hoe dikker het materiaal, hoe grover moet het zaagblad zijn. Zaag langzaam en maak lange halen waarbij het hele zaagblad gebruikt wordt. Een zaagblad gaat langer mee als het zaagblad stevig vaststaat bij het zagen. Door wrijving tijdens het zagen komt er veel hitte vrij. Een paar druppels olie in de zaagsnede voorkomt oververhitting. Bij de productbeschrijvingen op onze website worden de mogelijkheden en toepassingen van de verschillende zagen en zaagbladen uitvoerig beschreven. Let op onze online deals en profiteer direct van extra korting bij een online bestelling bij Praxis.nl. Kijk daarnaast ook eens bij onze handzagen en verstekbakken.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2024 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten