Filteren

 • Merken
 • Prijs
 • Bezorg- en ophaalopties
 • Breedte
 • Diepte
 • Gewicht
 • Hoogte
 • Lengte
 • Type
23 producten

  Sencys schroevendraaier kruiskop PH1 x 80mm
  Sencys schroevendraaier kruiskop PH1 x 80mm
  Kruiskopschroevendraaiers
  Wiha Precisie Schroevendraaier ph 0 x 50 mm
  Wiha Precisie Schroevendraaier ph 0 x 50 mm
  Kruiskopschroevendraaiers
  Sencys schroevendraaier kruiskop PH0 x 60mm
  Sencys schroevendraaier kruiskop PH0 x 60mm
  Kruiskopschroevendraaiers
  Sencys schroevendraaier kruiskop PZ1 x 80mm
  Sencys schroevendraaier kruiskop PZ1 x 80mm
  Kruiskopschroevendraaiers

   Bij Praxis voordelig kruiskopschroevendraaiers kopen

   De kruiskopschroevendraaier is misschien wel de meest veelzijdige alleskunner onder de schroevendraaiers. Dit is zo’n standaard stuk handgereedschap dat in de gereedschapskist van de professionele monteur, timmerman en doe-het-zelver nooit ontbreekt. In ons assortiment heb je ruim de keuze om de kruiskopschroevendraaier te vinden die je voor je klus nodig hebt. Je kunt daarbij kiezen uit twee typen; de schroevendraaiers die geschikt zijn om gewone kruiskopschroeven (het kruis) vast te zetten en het type dat geschikt is voor Pozidrive-schroeven (dubbele kruis). Je gebruikt ze vooral voor het vast monteren van houten planken en balken, maar ook een schroefje in de muur draai je er zo mee vast. Ook hebben we geïsoleerde schroevendraaiers met een speciale mantel die geschikt zijn voor het werken aan installaties die onder spanning staan. Bij Praxis kan je kruiskopschroevendraaiers kopen van o.a. Stanley, Bahco en Ironside.

   Kiezen van de juiste kruiskopschroevendraaier

   Het goed slagen van een schroefklus luistert eigenlijk nogal nauw, want maat en type van schroevendraaier en schroef moeten wel op elkaar zijn afgestemd. Gewone kruiskopschroeven heten Philips schroeven en de maatvoering loopt van klein, PH0, tot groot: PH4. Voor het indraaien van een Pozidriv schroef gebruik je een kruiskopschroevendraaier met een overeenkomende PZ-waarde. Over het algemeen kan je Pozidriv schroeven strakker aandraaien dan de gewone kruiskop, ze worden dan ook vaker gebruikt. Natuurlijk kan je prima proberen met een kleine maat schroevendraaier een schroef met een grote schroefkop in te draaien, of andersom. Maar vaak doet dat meer kwaad dan goed. Meestal kan je dan niet genoeg kracht zetten, of je overbelast het geheel en beschadigt de schroef (en vaak ook de punt van de schroevendraaier). Als je de maat kruiskopschroevendraaier dus afstemt op de kop-maat van de schroeven zal je zien dat het schroeven veel soepeler gaat.

   Via Praxis voordelig online kruiskopschroevendraaiers bestellen

   Kruiskopschroevendraaiers zijn ideaal voor kleine schroefklussen, precisiewerk of als je schroeven op lastig bereikbare plekken moet vastzetten. Heb je een grote montageklus en wil je graag voortgang boeken, dan kies je natuurlijk voor het gemak van een elektrische schroefboormachine. En wil je daarbij alle bewegingsvrijheid hebben dan is een model met een accu natuurlijk ideaal. Als je deze combineert met een goed gesorteerde boor- en schroefbitset heb je ook in een keer alle maten schroevendraaiers bij de hand. Uiteraard kan je bij Praxis ook voordelig terecht voor ander handgereedschap voor het schroeven zoals de platte kop schroevendraaiers, precisie schroevendraaiers en Torx schroevendraaiers.