Keuzehulp doucheset

Ben je op zoek naar een doucheset voor in jouw badkamer? We helpen je graag op weg in je keuze.

In deze keuzehulp leggen we uit welke soorten douchesets er zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Zo kies je altijd een doucheset die past bij jouw wensen!

Bekijk alle douchesets

Soorten douchesets


Standaard doucheset

De standaard doucheset is de simpelste variant voor in de douche. Klik de douchekop in de houder of neem hem los een gebruik hem als handdouche. 
  • Geschikt voor: iedere badkamer
  • Bestaat uit: douchestang, handdouche en een doucheslang
  • Prijs: €

Bekijk alle douchesets


Regendouche of stortdouche

Met een regen- (of stort)douche heb je het luxe spa gevoel in je eigen huis. Hierbij hangt de douchekop recht boven je. Let er wel op dat je cv-ketel genoeg vermogen moet hebben voor de grote hoeveelheid water.
  • Geschikt voor: douche met een hoog plafond vanwege de lange douchestang
  • Bestaat uit: handdouche, doucheslang, regendouchekop en douchestang
  • Prijs: €€

Bekijk alle regendouchesets


Douchesysteem

Met een douchesysteem heb je een doucheset en kraan in één pakket. Let er wel op dat dit niet in iedere situatie kan: alleen als je kraan een hartafstand van 15 cm heeft.
  • Geschikt voor: badkamers waarin de kraan een hartafstand van 15cm heeft
  • Bestaat uit: douchestang, doucheslang, (regen)douchekop, handdouche en kraan
  • Prijs: €€

Bekijk alle docuhesystemenWaar moet je op letten als je een doucheset koopt?

Waterdruk

Check van tevoren goed wat de waterdruk van je cv-ketel is. Standaard zorgt een warmwaterinstallatie voor ongeveer 10 tot 13 liter water per minuut, wat goed is voor een standaard doucheset. Een regendouche verbruikt echter al snel 25 liter water per minuut. Je ketel moet minimaal een CW-waarde (hoeveelheid water die de ketel per minuut kan leveren) van CW4 of hoger hebben.

Hartafstand van je kraan

Voor de montage is het belangrijk om te letten op de hartafstand van de kraan. Dit is de afstand tussen de aansluitpunten van de koudwaterleiding en de warmwaterleiding. Douchekranen hebben doorgaans een hartafstand van 120mm of 150 mm.

Waterverbruik

Wil je graag water besparen terwijl je doucht? Dan is er de mogelijkheid om een speciale waterbesparende douchekop of waterbesparende doucheslang aan te sluiten. Informeer in de winkel of kijk op de verpakking naar de specificaties.