Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Schutting plaatsenHoe kun je eenvoudig zelf een schutting plaatsen?

Je kunt met een schutting eenvoudig je tuin afschermen. Wil je een afscheiding plaatsen op de grens met de buren? Doe dat dan zoveel mogelijk in goed overleg. Bouwen en planten op de erfgrens mag alleen als de buren daar toestemming voor geven. Is dat niet het geval, dan zul je minstens 50 cm binnen de erfgrens moeten blijven. Samen met je buren een tuinafscheiding aanleggen, heeft als voordelen dat je kosten, werkzaamheden en onderhoud kunt delen.

Nu is de vraag hoe moet je een schutting precies plaatsen? Je vind hier een handig stappenplan waardoor je eenvoudig zelf een schutting kunt plaatsen.

Veel succes met klussen!


Stappenplan: schutting plaatsen

Schutting plaatsen

Bekijk hieronder eenvoudig hoe je zelf een schutting kunt plaatsen. We hebben een handig stappenplan voor je opgesteld, zodat je direct aan de slag kunt! Ook vind je een lijstje met benodigdheden die je kunnen helpen met het plaatsen van een tuinscherm.

Stap 1

Meet de lengte van de plek waar je een schutting wilt plaatsen.

Stap 2

Ga op zoek naar een schutting en meet de grootte van het scherm.

Stap 3

Span een lijn tussen de eerste en laatste paal in de tuin. Zo kun je zien of de palen en schuttingen op gelijke hoogte staan. Begin met de eerste paal.

Stap 4

Plaats de palen goed waterpas. Wil je schuttingen van 1.80 cm? Koop dan palen van 2.70 cm, zodat de paal 90 cm in de grond zit. Graaf een gat en vul het gat met snelbeton.

Stap 5

Boor op 20, 100 en 180 cm boven de grond gaatjes met een diameter van 3 mm in de palen en plaats steunen. Het is de bedoeling dat het schuttingelement in het midden van de palen komt.

Stap 6

Het kan zijn dat je niet precies uitkomt met de laatste schutting, maar dan kun je hem op maat maken.Handleiding schutting plaatsen

Je kunt hier het PDF bestand openen en de volledige handleiding vinden.

Tips

  • Een hardhouten schutting moet je altijd eerst voorboren.
  • Overleg voordat je een schutting gaat plaatsen eerst met de buren. Misschien willen zij de helft mee betalen, omdat het ook hun afscheiding zal worden.
  • Plaats je schutting in het voorjaar, hoogseizoen of najaar wanneer het droog en rustig weer is.
  • Praxis verkoopt hout met het FSC keurmerk voor de duurzame klusser.
  • Er is altijd kans dat je een fout maakt met meten. Zet dus nooit alle palen in één keer in de grond.

Op zoek naar inspiratie voor je tuin?

Met behulp van dit handige stappenplan kun je zelf eenvoudig een schutting plaatsen.
Ben je nog op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze inspiratiepagina tuin opfleuren voor leuke ideeën!
Praxis helpt je graag met inspireren, creëren en doe het zelf klussen.