Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Buitenkasten voor in de tuin

Oplossing voor een opgeruimde tuin/balkon: een buitenkast

Heb jij spullen in je tuin of op je balkon liggen die je het liefst opgeruimd wilt hebben, maar niet weg wilt gooien? Dan is een buitenkast de ideale oplossing! Op deze manier berg je spullen eenvoudig op en met zoveel soorten vind je altijd een buitenkast die past in jouw tuin. Zo zijn er bijvoorbeeld lage buitenkasten of hoge buitenkasten en zijn ze te verkrijgen van diverse materialen.

Benieuwd naar het hele assortiment tuinopslag? Bezoek dan onze pagina met daarop alle mogelijke varianten van tuinopslag, van tuinhuizen en haardhoutopslag, tot opbergboxen en tuinkasten.

Tips en trends voor buitenkasten

Welke buitenkast past bij jou?

Ook in de tuin is het ontzettend handig om wat extra bergruimte hebben. Op die manier berg je scheppen, potgrond en bijvoorbeeld plantenbakken heel eenvoudig op. Qua buitenkasten zijn er ontzettend veel verschillende soorten, zoals houten buitenkasten, plastic buitenkasten, containeropbergers en haardhoutopslagen. Hieronder vind je een overzicht van alle soorten buitenkasten en kun je bepalen welke buitenkast voor jou geschikt is.

 

Buitenkasten voor op het balkon

Ook je balkon wil je natuurlijk netjes opgeruimd hebben, plantenpotten en kussens bijvoorbeeld wil je eenvoudig kunnen opbergen. Aangezien je op je balkon minder ruimte hebt dan in een tuin, kun je het beste kiezen voor een kleinere buitenkast. Een opbergrek staat ook erg leuk met plantjes erin! Bekijk hier het hele assortiment buitenkasten.

 

 

Houten buitenkasten

Buitenkasten zijn er in verschillende soorten en maten. Heb jij liever een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een buitenkast van hout. De buitenkast kun je dan ook nog eens verven in elke gewenste kleur. Zo past hij in iedere tuin.

 

 

Plastic buitenkasten

Ben je op zoek naar een buitenkast die weinig onderhoud nodig heeft? Kies dan voor een kunststof opbergbox. Ook kun je kiezen voor een buitenkast van kunststof, deze zijn te verkrijgen in een lage of hogere variant. De kunststof tuinkasten en opbergboxen hebben geen tot weinig onderhoud nodig, je kunt ze eens in de zoveel tijd eenvoudig afnemen met een sopje.

 

 

Containers opbergen

Vind je het niks die containers in het zicht? Berg ze dan netjes en eenvoudig op met behulp van een containerberging. De containerbergingen zijn te verkrijgen in verschillende formaten, zo heb je ze voor één container of voor twee containers. Bekijk alle containerbergingen hier.

 

 

Haardhoutopslag

Haardhout over van de winter of heb je het juist al klaarliggen voor de aankomende winter? Berg dit dan netjes op in een haardhoutopslag. De haardhoutopslagen zijn te verkrijgen in heel veel varianten. Kies bijvoorbeeld voor een haardhoutopslag die ook te gebruiken is als werktafel of partytafel. Bekijk nu het volledige overzicht van haardhoutopslagen.

 

 

Zelf maken: buitenkeuken

Ontzettend leuk voor in de tuin: een buitenkeuken. In de lente en zomer doen we het liefst alles buiten, waaronder barbecuen. Wat is er dan fijner dan een buitenkeuken bij de hand hebben? De kastjes zorgen er ook nog eens voor dat je extra opbergruimte krijgt. Een keuken en buitenkast in één. De handleiding om de buitenkeuken te maken vind je hier.

 

Buitenkasten voor in je tuin of balkon

Voor welke buitenkast kies jij?

Helemaal overtuigd en wil je graag een buitenkast in je tuin of op je balkon? Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire buitenkasten van Praxis. Benieuwd naar alle buitenkasten, dan kun je deze hier bekijken.

Opbergbox

Berg al je spullen eenvoudig op in een plastic opbergbox, waardoor er voortaan geen rommel meer in de tuin ligt.

Meer informatie