Keuzehulp blokhutten en tuinhuisjes

Maak je tuin helemaal compleet met een mooie, robuuste blokhut of een prachtig tuinhuisje. Met deze keuzehulp leer je alles over de verschillende soorten, benodigde accessoires en het onderhoud van je tuinhuis of blokhut. En natuurlijk geven we je ook een kijkje in ons uitgebreide assortiment.

 

 

Blokhut of tuinhuisje?

In principe zit er niet zoveel verschil tussen een blokhut en een tuinhuis. Het verschil zit hem vooral in de constructie en de manier waarop ze gebruikt worden. Is je tuin helemaal af en opgeruimd, maar heb je geen plek om de kruiwagen en de hark op te bergen? Dan komt een tuinhuisje zeker goed van pas. Of misschien wil je je tuin wel wat meer sfeer geven of zelfs een mini-wellness bouwen. Dan is een blokhut de ideale oplossing. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van zowel blokhutten als tuinhuisjes voor je op een rij. 


Tuinhuisjes
  • Verkrijgbaar in verschillende materialen (kunststof, metaal of hout
  • Bestaat uit een houten skelet dat dichtgetimmerd is met planken
  • Constructie wat minder stevig dan een blokhut
  • Sierlijke uitstraling

Bekijk alle tuinhuisjes


Blokhutten
  • Constructie van opeengestapelde houten balken die zich aan elkaar vastgrijpen
  • Planken steken een stukje uit
  • Eenvoudiger uitstraling dan een tuinhuisje
  • Stevige constructie en duurzamer (mits goed onderhouden) dan een tuinhuis

Bekijk alle blokhutten

Goed om te weten

Goed om te weten

Voordat je je blokhut of tuinhuis gaat plaatsen, is het handig om een paar dingen te bedenken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat je blokhut of tuinhuis altijd op een stabiele verharde ondergrond staat. Dat wil zeggen dat je het huisje op tegels, bestrating of ander verhard materiaal kunt plaatsen. De ondergrond mag niet verzakken en moet volledig waterpas liggen.

Ook erg belangrijk: ga bij je gemeente na of je een vergunning nodig hebt. Dit verschilt namelijk per gemeente en hangt vaak af van de grootte en hoogte van het huisje.

Alle blokhutten en tuinhuisjes

Vergeet je de accessoires niet?

In de meeste gevallen worden blokhutten en tuinhuisjes compleet geleverd. Echter soms moet je nog wel wat aanschaffen, zoals een vloer, een dakgoot of dakleer. Tip: lees voor aanschaf de specificaties goed door, zodat je precies weet wat je krijgt. Maar ook voor die extra accessoires kun je bij Praxis terecht.

 


De meeste blokhutten worden geleverd met zwart dakleer, maar soms echter niet. Is dit niet het geval, dan kun je bij ons je dakbedekking aanschaffen. Kies je voor duurzaamheid? Ga dan voor dakshingles, EPDM folie of ALU dakfolie.

Wil jij je blokhut een extra mooie aanblik geven? Kies dan voor een vensterluik. Naast het feit dat je blokhut er echt 'af' uitziet, zijn ze ook nog eens functioneel voor het sluiten van de ramen.

Bij Praxis bieden we vloerpakketten aan, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een vloer in je tuinhuisje of blokhut te leggen. Op onze website kun je bij elk huisje lezen of de vloer erbij wordt geleverd.


Een dakgoot zorgt er namelijk voor dat regenwater niet langs de wanden kan lopen. Zo kun je nog langer van je tuinhuisje of blokhut genieten. Kijk daarom goed of een dakgoot bij je huisje inbegrepen zit.

De ramen in de blokhut zorgen voor daglicht , ook bij het klussen of zoeken naar de juiste spullen erg handig.

Ook met deuren kun je kiezen voor een enkele of dubbele deur. Een dubbele deur is vooral erg handig als je grote spullen erin opbergt.

Gereedschap huren?

 

Ga jij binnenkort je tuinhuisje of blokhut maken of plaatsen? Dan kun je bij Praxis het juiste gereedschap huren voor je klus! Kijk op de verhuurpagina voor de mogelijkheden. 

Afhankelijk van het filiaal hebben we vaak nog veel meer verschillende soorten gereedschap te huur. Deze kun je online reserveren en in de Praxis winkel ophalen. 

Gereedschap huren