Keuzehulp blokhutten en tuinhuisjes

Maak je tuin helemaal compleet met een mooi tuinhuisje. Wij leggen je uit welke verschillende soorten tuinhuisjes er zijn. En waar je op moet letten bij je aankoop.

Bekijk alle tuinhuisjes

Soorten tuinhuisjes

Het grootste verschil tussen een tuinhuis en blokhut is de constructie.  Wij zetten de eigenschappen van blokhutten en tuinhuisjes voor je op een rij. Zo kies jij altijd de perfecte tuinopslag.


Tuinhuisjes

Geschikt voor de opslag van tuingereedschap en -spullen.

  • Materiaal: kunststof, metaal of hout
  • Constructie: Bestaat uit een houten skelet dat dichtgetimmerd is met planken
  • Stevigheid: constructie wat minder stevig dan een blokhut

Bekijk alle tuinhuisjes


Blokhutten

Geschikt voor opslag van tuinspullen maar ook voor het bouwen van een mini-wellness

  • Materiaal: hout
  • Constructie: opeengestapelde houten balken die zich aan elkaar vastgrijpen. 
  • Stevigheid: stevige constructie en duurzamer (mits goed onderhouden) dan een tuinhuis

Bekijk alle blokhutten


Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinhuis?

Hoeveel onderhoud wil je hebben?

Bedenk vooraf hoeveel onderhoud je wilt hebben aan je tuinhuis. Een houten blokhut moet je ongeveer om de twee jaar beitsen. Een kunststof of plastic tuinhuis heeft minder onderhoud nodig, maar is ook iets minder sterk.

Zorg voor een goede ondergrond

Zorg er voor dat je blokhut of tuinhuis altijd op een stabiele verharde ondergrond staat. Zet het huisje dus op bestrating of ander verhard materiaal kunt plaatsen. De ondergrond mag niet verzakken en moet helemaal waterpas liggen.

Vergunning nodig?

Ook erg belangrijk: ga bij je gemeente na of je een vergunning nodig hebt. Dit verschilt namelijk per gemeente en hangt vaak af van de grootte en hoogte van het huisje.

Accessoires voor je tuinhuisjes en blokhutten

In de meeste gevallen worden blokhutten en tuinhuisjes compleet geleverd. Maar soms moet je ngo wel een vloer of dakleer er bij kopen. Tip: lees voor je aankoop de specificaties goed door. Zo weet je precies wat je krijgt. En kan je de accessoires die je mist er bij kopen.

 


De meeste blokhutten worden geleverd met zwart dakleer, maar soms echter niet. Is dit niet het geval, dan kun je bij ons je dakbedekking aanschaffen. Kies je voor duurzaamheid? Ga dan voor dakshingles, EPDM folie of ALU dakfolie.

Wil jij je blokhut een extra mooie aanblik geven? Kies dan voor een vensterluik. Naast het feit dat je blokhut er echt 'af' uitziet, zijn ze ook nog eens functioneel voor het sluiten van de ramen.

Bij Praxis bieden we vloerpakketten aan, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een vloer in je tuinhuisje of blokhut te leggen. Op onze website kun je bij elk huisje lezen of de vloer erbij wordt geleverd.


Een dakgoot zorgt er namelijk voor dat regenwater niet langs de wanden kan lopen. Zo kun je nog langer van je tuinhuisje of blokhut genieten. Kijk daarom goed of een dakgoot bij je huisje inbegrepen zit.

De ramen in de blokhut zorgen voor daglicht , ook bij het klussen of zoeken naar de juiste spullen erg handig.

Ook met deuren kun je kiezen voor een enkele of dubbele deur. Een dubbele deur is vooral erg handig als je grote spullen erin opbergt.

Gereedschap huren?

 

Ga jij binnenkort je tuinhuisje of blokhut maken of plaatsen? Dan kun je bij Praxis het juiste gereedschap huren voor je klus! Kijk op de verhuurpagina voor de mogelijkheden. 

Afhankelijk van het filiaal hebben we vaak nog veel meer verschillende soorten gereedschap te huur. Deze kun je online reserveren en in de Praxis winkel ophalen. 

Gereedschap huren