Keuzehulp BBQ

Ben je op zoek naar een barbecue die helemaal past bij jouw wensen? Wij helpen je graag op weg om de juiste keuze te maken.

Wij leggen je uit welke verschillende barbecues we hebben en wat de voor- en nadelen zijn per soort. Ook geven we je tips voor handige barbecuebenodigdheden en hoe je je barbecue het beste schoon kunt houden.

Bekijk alle barbecues

Verschillende soorten barbecues

Zodra het lekker weer wordt, gaat er natuurlijk gebarbecued worden! Niets gezelliger dan lekker buiten eten met vrienden of familie. Er zijn verschillende soorten barbecues om uit te kiezen, waarvan we hierbij per soort de voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten. 


Houtskool barbecue

  • De meest traditionele manier van barbecueën 
  • Geeft een heerlijke barbecue geur- en smaak
  • Duurt langer om de barbecue op temperatuur te krijgen
  • Vraagt wat meer werk om schoon te houden

Bekijk alle houtskool BBQ's


Gasbarbecue

  • Makkelijk in gebruik
  • Aan te maken met een tankje propaangas
  • Temperatuur is eenvourig te regelen door de knoppen
  • Doorgaans duurder dan houtskool-barbecues

Bekijk alle gas BBQ's


Elektrische barbecue

  • Geschikt wanneer je wat minder ruimte hebt
  • Geen gedoe met houtskool of aanmaakblokjes
  • Alleen te gebruiken met elektriciteit
  • Het mist de herkenbare barbecue rooksmaak en -geur

Bekijk alle elektrische BBQ's


Betonnen barbecue

  • Solide barbecue in steen of beton die lang meegaat
  • Bereid je eten op deze barbecue met hout of houtskool
  • Geeft een heerlijke barbecue geur- en smaak
  • Je moet langer de tijd nemen om de barbecue op temperatuur te krijgen
  • Niet makkelijk te verplaatsen

Bekijk alle betonnen BBQ's


Keramische barbecue

  • De barbecue is gebaseerd op een oude, Japanse aardewerken oven
  • Je kunt er in garen, roken, roosteren of grillen
  • De warmte is makkelijk te regelen
  • Aanmaken met houtskool
  • Kwetsbaarder dan veel andere soorten barbecues

Bekijk alle keramische BBQ's


Rookoven

  • Geeft een heerlijke barbecue geur- en smaak
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Te verwarmen met houtsnippers en houtskool
  • Geschikt om te roken én te grillen
  • Kan heel erg heet worden

Bekijk alle rookovens

Waar moet je op letten als je een bbq koopt?



Het verschil tussen houtskool en briketten

Het grootste verschil tussen houtskool en briketten is dat houtskool een hogere temperatuur kan bereiken. Daarom is houtskool erg geschikt voor open barbecues. Briketten worden minder heet, maar branden wel langer. Ze zijn ook iets duurder, maar op vooral barbecues met een deksel kan je ze dus ook langer gebruiken.

Bekijk alle houtskool & briketten

Tips voor het barbecueën


Maak je barbecue schoon

Maak het rooster van je barbecue schoon met een schoonmaakborstel. Dat gaat het makkelijkst als hij warm is voor en/of na gebruik. De hitte zorgt ervoor dat de aangekoekte restjes loslaten. Vet je rooster in voor gebruik. Zo blijft het eten minder plekken.

Bekijk alle bbq onderhoud


Zorg voor goed bbq-gereedschap

Niets zo vervelend als eten dat tussen het rooster van de barbecue valt. Met goed gereedschap, voorkom je dit. Zo wordt het omdraaien van je eten op de barbecue makkelijk. Ook is er speciaal gereedschap voor specifieke gerechten zoals vis, pizza of groentespiesjes. 

Bekijk alle bbq gereedschap


Extra smaak met houtsnippers

Wil je extra smaak meegeven aan je grillgerecht? Kies dan houtsnippers in een smaak die bij jouw gerecht past. Door de verhitting krijgt jouw vlees of vis een unieke rookaroma.

Bekijk alle houtsnippers