Renaulac Trendkleur 2022

Natuur, vakantie, warmte: de pandemie laat ons dromen over tripjes naar Zuid-Europa en doet ons verlangen naar weldadige rust. Geen wonder dus, dat #343 Forest Bathing door Renaulac verkozen is tot Trendkleur van het Jaar 2022. Deze diepgroene kleur doet je denken aan olijfbomen en kruiden en brengt de natuur naar jóu toe. Met deze tips maak jij de Mediterrane vibe in jouw interieur compleet.

Ga naar de Trendkleur van het Jaar

De kleur #343 forest bathing is uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2022. Deze diepgroene tint doet je meteen denken aan Mediterrane kruiden en olijfbomen: rustgevend! Met #343 forest bathing haal jij de natuur in huis. Combineer deze kleur met bijvoorbeeld de warme zandkleur Ginger Shot voor een Mediterrane sfeer. Deze trend belichaamt onze behoefte aan de zuidelijke esthetiek. Dankzij de trendkleuren van het jaar breng je de warme vibe van landen zoals Italië en Spanje tot leven in je eigen interieur.

Aardse tinten


Kleur is key om jouw interieur makkelijk en snel een totaal andere look and feel te geven. Normaal zou je de Mediterrane sfeer misschien associëren met strak wit en blauw, maar The New Mediterranean-trend draait om de tinten die je tegenkomt in de natuur van Zuid-Europa.

Renaulac heeft zich hierdoor laten inspireren en heeft een kleurpalet gecreëerd die bestaat uit warme natuurtinten. #343 Forest Bathing, de Kleur van het Jaar 2022, is de centrale kleur van dit palet: deze diepgroene tint roept het gevoel op dat je ervaart na een wandeling in het bos.

Combineer #343 Forest Bathing met een andere kleur uit hetzelfde palet, bijvoorbeeld de terracottatint #232 Motivation Boost of de warme zandkleur #404 Ginger Shot. Deze kleuren behoren tot Renaulac’s INTENTION Range en brengen binnen no-time zon, zee en strand in jouw woon- of slaapkamer (of welke ruimte je ook kiest).

Natuurlijke materialen


Om de sfeer van een casita aan zee of een boerderij in Zuid-Spanje op te roepen, kun je spelen met de materialen die veel voorkomen in deze regio. Denk hierbij aan ruw hout, steen en riet. Ook luchtige stoffen, zoals linnen gordijnen, passen perfect bij deze trend. Keramiek speelt, tot slot, een hoofdrol in veel zuiderse interieurs.

Keramieken tegels worden gebruikt voor vloeren, omdat dit verkoelend aanvoelt op zonovergoten dagen. Vind je een keramieke vloer too much in je eigen interieur? Met een tapijt met mozaïek-print bereik je een soortgelijk effect (en dat is dan weer lekker warm voor jouw voetjes)!

Breng buiten naar binnen


Zuid-Europeanen brengen door het behaaglijke klimaat evenveel tijd in buitenruimtes als binnenshuis. Buiten en binnen lopen dus, ook op vlak van interieur, vaak in elkaar over. Dit kun jij ook bereiken, door bijvoorbeeld een typische buitenplant als een palm een plek te geven in een binnenruimte (een terracottapot versterkt de Mediterrane sfeer!).

Daarnaast kun je kiezen voor tuinmeubilair dat lijkt op jouw indoor meubels of je vloer(bekleding) binnen door te laten lopen naar buiten. Een tapijt in je (overdekte) tuin, op je balkon of terras geeft bijvoorbeeld meteen een cosy, warme sfeer.

Vintage elementen en veel licht


Natuurlijk licht is héél belangrijk in Zuid-Europese interieurs. Zorg dus waar mogelijk voor veel natuurlijk lichtinval of versterk dit effect door het creëren van open ruimtes of door het gebruik van wittinten.

Droogbloemen en rieten meubels zie je veel terug in Mediterrane huizen – dus waarom niet bij jou? Met vintage elementen, zoals 70’s-inspired rotan lampen of manden, voeg je gelaagdheid en charme toe aan jouw thuis. Et voilà, jouw New Mediterranean interieur is af!

Daarnaast kun je kiezen voor tuinmeubilair dat lijkt op jouw indoor meubels of je vloer(bekleding) binnen door te laten lopen naar buiten. Een tapijt in je (overdekte) tuin, op je balkon of terras geeft bijvoorbeeld meteen een cosy, warme sfeer.

Explore the whole world of Renaulac


Ontdek meer van Renaulac

Renaulac heeft nog veel meer innovatieve producten waarmee je jouw interieur naar een hoger level tilt. 

Bekijk meer van Renaulac

Trend Colour 2022

Bekijk de Trend Colour 2022 folder en lees meer over de kleur van het jaar.

Bekijk de folder

Instagram Renaulac

Houd de Instagram pagina van Renaulac in de gaten voor het laatste nieuws en leuke winacties.

Ga naar de Instagram pagina