Coronavirus maatregelen

[Update 9 november 2020]

Praxis houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD.  We waarderen het enorm dat onze medewerkers zich in deze bijzondere situatie zo inzetten voor al onze klanten. Uiteraard heeft de gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers de hoogste prioriteit. Om deze reden hebben we een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Alles over die maatregelen lees je op deze pagina.

Voorkom verspreiding coronavirus - winkel veilig en sociaal


Kom zo veel mogelijk alleen, doordeweeks en in de ochtend en houd 1,5 m afstand


Gebruik een winkelwagentje of mandje


Draag een mondkapje


Betaal met pin of contactloos


Blijf thuis bij gezondheidsklachten


We zijn online 24/7 open

Openingstijden Winkels

Op dit moment zijn alle Praxis winkels tot uiterlijk 20.00 uur 's avonds geopend. Check voor je bezoek de openingstijden van jouw dichtstbijzijnde Praxis winkel om te weten tot hoe laat deze exact open is.

bekijk de openingstijden hier

-

Winkelbeleid


• Onze medewerkers zijn goed geïnstrueerd over het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus en worden op de hoogte gehouden van het actuele nieuws.

• Medewerkers zijn zich extra bewust van hygiëne. Zij wassen en/of ontsmetten regelmatig hun handen.

• Wij vragen de klanten om alleen naar de winkel te komen én doelgericht aankopen te doen. Het bezoek aan onze winkels moet niet als uitje met het gezin worden gezien.

• Klanten wordt gevraagd om minstens 1,5 meter afstand te houden van elkaar en de medewerkers.

• Wij adviseren een mondkapje te dragen in de winkel.

• Wij zien er op toe dat er niet teveel mensen tegelijk in de winkel aanwezig zijn.

• Wij vragen de klanten om aanwijzingen van medewerkers op te volgen en bij drukte op een later moment terug te komen.

• Wij vragen klanten om met PIN te betalen. Wij reinigen het pinapparaat meerdere keren per dag.

• Bij contante betaling vragen wij klanten om het geld op de balie neer te leggen, waarna onze winkelmedewerker dit kan pakken, om direct contact te vermijden.

• Klanten wordt gevraagd om de verblijfstijd kort te houden, om zo besmetting te voorkomen.

• Als klanten verkouden zijn of hoesten vragen we ze om de aankoop online te doen of uit te stellen, zodat de gezondheid van onze klanten en medewerkers niet in gevaar wordt gebracht.

Online leveringen


• Onze webshop is 24/7 geopend. Artikelen kunnen in de winkel worden gereserveerd en opgehaald of thuis worden bezorgd.

• Wij stellen samen met onze vervoerders alles in het werk de vermelde levertermijnen te halen. Helaas kan door extra drukte in onze webshop en bij onze vervoerders de levertijd momenteel vertraagd zijn. Zodra jouw bestelling klaar staat voor verzending ontvang je van ons een bericht. Vervolgens is de zending te volgen via track & trace. We willen je vragen dit bericht af te wachten alvorens contact op te nemen met onze klantenservice.

• Voor actuele informatie over de leveringen verwijzen wij door naar de websites van onze vervoerders: https://www.postnl.nl/corona (pakketten) en https://www.jks.nl/ (palletzendingen).

• Zodra de zending wordt overgedragen aan de vervoerder ontvangt de klant een Track & Trace code waarmee de zending kan worden gevolgd.

• Voor de online bestellingen geldt: onze bezorgers leveren de goederen tot de deur, zullen geen handen schudden en niet om een handtekening vragen.

Services


De services van Praxis (onder andere montageservice, aanhanger verhuur, zaagservice, gereedschap verhuur) gaan gewoon door. Er wordt hierbij gehandeld volgens de RIVM en GGD richtlijnen.

Workshops

Praxis heeft besloten om de workshops tot nader order af te zeggen. De deelnemers zullen hierover tijdig per e-mail worden geïnformeerd. Zij kunnen zich inschrijven op een andere datum of krijgen hun geld terug.

Gereedschap verhuur

Wegens de drukte in de bouwmarkten, gezondheid en ziekteverzuim raden wij onze klanten aan om zo veel mogelijk online de machine te reserveren. Dit scheelt klantcontact en tijd. Je kunt hier online reserveren

Zaagservice

Wij zijn beperkt in onze mogelijkheden om te zagen, dus daarom:

• Tijdelijk geen grote zaagopdrachten

• Vraag onze medewerker om meer informatie

Samen klaren wij deze klus!

Samen klaren wij deze klus!

Wij zijn er voor de makers. Want maken, dat houdt ons bezig. En soms is het ook gewoon noodzakelijk. In deze bijzondere tijden hebben we ook jullie hulp daarbij nodig. Door afstand te houden en door alleen naar de winkel te komen als je ons bezoekt. We zijn ervan overtuigd dat we, als makers onder elkaar, alles aankunnen: Samen klaren we deze grote klus.
bekijk video

We blijven de informatie die beschikbaar komt via het RIVM en de GGD nauwgezet volgen en zullen hiernaar handelen. Indien nodig wordt deze pagina geüpdatet.