• NaN

Airco installeren

Elk type airco heeft een andere installatiemethode. Wij leggen je uit hoe je een mobiele airco zelf installeert. En vertellen je waarom je een split airco beter niet zelf kan installeren.

Bekijk alle airco's

Hoe installeer je een mobiele airco?

Een mobiele airco is ideaal voor het verkoelen van één ruimte van maximaal 78m2. Wij leggen je uit hoe je een mobiele airco installeert, zodat hij het best zijn werk doet.


Wat is de juiste plaats voor een mobiele airco? 

De afvoerslang van een mobiele airco moet naar buiten kunnen. Zet daarom je airco in de buurt van een raam of deur. Ook moet de airco zonder verlengsnoer aangesloten kunnen worden op een stopcontact. Houd er rekening mee dat de airco 30 tot 40 cm van de muur moet staan.

Mobiele airco installeren

Staat de airco op de goede plek? Dan kun je de airco aansluiten.

  • Sluit de afvoerslang zo recht mogelijk aan op de airco. De kracht van de airco neemt af, als de slang verticaal hangt.
  • Dek de kieren van het raam af met een afdichtingskit. Hierdoor voorkom je dat er warme lucht van buiten naar binnen komt. Soms zit er een standaard afdichtingskit bij de airco, maar controleer altijd of deze bij jouw type raam past.
  • Zorg dat er niks op de airco ligt. Dit vermindert het koelvermogen.
  • Steek de stekker in het stopcontact, en zet de mobiele airco aan. Bekijk altijd de handleiding van je mobiele airco voor specifieke installatietips.

Bekijk alle mobiele arico's


Hoe kan ik een split airco installeren?

Een split airco is een vaste airco aan de muur die bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits. De twee delen worden met elkaar verbonden door een afvoerleiding in de buitenmuur. De koelvloeistof in de airco haalt de warmte uit de binnenruimte en voert dit af via de buitenunit. Omdat er koelvloeistof in de airco zit die mogelijk kan gaan lekken, mag een split airco alleen geïnstalleerd worden door een erkende installateur. 

Bekijk alle split airco's

Voor de Makers

  • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

  • Gratis retourneren

  • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten