Wandkast maken (vakkenkast)

In dit stappenplan en de onderstaande video zie je hoe je een wandkast kunt maken.

De wandkast/vakkenkast is op maat gemaakt voor deze woonkamer. De woonkamer in dit geval loopt anders dan de meeste slaapkamers. Maar natuurlijk kun je een soortgelijke wandkast op maat maken voor elke kamer!

  • Kosten
    €246.1
  • Totaal aantal stappen
    14

Stap 1

Bedenk en meet als eerst hoe groot je de kast wilt en kunt maken. Dit is deel 1 van de 2 video's. In de aflevering van volgende week zie je het vervolg hierop en het eindresultaat. Volgende week zal dit stappenplan compleet gemaakt worden!

Stap 2

Begin met het zagen van de planken. Dit doe je in verstek.

Stap 3

Als de planken in verstek gezaagd zijn kun je ze eenvoudig aan elkaar lijmen. Hiervoor plaats je de planken zoals op de foto's en plak je er tape overheen.

Stap 4

Draai vervolgens de planken om zodat het tape onder ligt. Je kunt het geheel dan makkelijk vouwen.

Stap 5

Echter moet je de planken natuurlijk eerst lijmen met houtlijm anders heeft het vouwen geen zin! Breng dus de houtlijm aan.

Stap 6

Om het geheel stevig te maken gebruik je ook een verbindingslat (of 2) in het midden. Je wilt natuurlijk dat je planken recht blijven! In dit geval heb je drie lange liggers nodig. Daarnaast heb je meerdere korte staanders nodig. In dit geval zijn er zes gebruikt in drie verschillende maten.

Stap 7

Maak een staander( of twee). In dit geval is er maar één staander nodig want er is één uitwendige hoek. Breng de staander vast aan de muur.

Stap 8

Plaats de lat met de lange slagpluggen in de muur. Gebruik hierbij een waterpas zodat de planken recht komen te hangen. Vervolgens kunnen de planken hier ingeschoven worden.

Stap 9

Plaats nu de andere liggers.

Stap 10

Zodra de drie liggers vast zitten kunnen de kleine staanders er tussen gezet worden. Gebruik hierbij een universele witte kit zoals: "Bison Poly Max Original wit koker 425gr".

Stap 11

Plaats de overige staanders. Je kunt er zelf voor kiezen of je er een strak geheel van maakt of dat je een beetje met de plaatsen van de staanders gaat spelen.

Stap 12

Verf de wandkast vervolgens in een kleur naar keuze. Gebruik hierbij een verfroller. Laat de kast nu drogen.

Stap 13

De kast is nu geverfd, maar het geheel is nog niet af. In de aflevering van volgende week (week 1) zal je de rest van de wandkast zien. Volgende week zal dit stappenplan dus ook verder gemaakt worden!

Stap 14

Hier alvast een kleine impressie van het eindresultaat!

0 reacties