• NaN

Voorstrijk aanbrengen

Voorstrijk gebruik je op poederende of zuigende ondergronden voordat je muren gaat verven. Denk hierbij aan gestucte muren, gipsplaten, steen en beton. Voorstrijk zorgt ervoor dat verf egaal hecht en het voorkomt streepvorming. Bekijk ons stappenplan en de video voor hoe je voorstrijk moet aanbrengen op je muren!

 • tijd
  6 Uur
 • Kosten
  €112.24
 • stappen
  4
 • klusniveau
  2/5

Voorbereiding voor muren voorstrijken

Klus altijd veilig en zorg voor goede kleding met lange mouwen, handschoenen, veiligheidsbril, en werkschoenen. Haal alles wat tegen de muur staat weg en schakel de stroom uit. Controleer of de spanning eraf is met een spanningstester. Haal vervolgens de contactdozen van de muur.

Stap 1 | Afdekken en afplakken

Voordat je de voorstrijk gaat aanbrengen, moet je de vloer afdekken met stucloper. Je kan het met een afbreekmes op maat snijden. Dek de meubels af met afdekfolie. Plak als laatste de kozijnen, rand van het plafond en de plinten af met Frogtape. Voorkom dat er voorstrijk (of verf) op contactdozen of kabels komen door deze ook af te plakken.

Stap 2 | Muren ontvetten voor voorstrijken

Vul een emmer met lauw water en doe ontvetter erin. Controleer de verpakking van de ontvetter voor de hoeveelheid. Ga met een spons over de hele muur heen. Vooral in de keuken wordt aangeraden om altijd te ontvetten, desnoods met een extra scheutje ontvetter.

Raadpleeg de verpakking bij gebruik.

Stap 3 | Voorstrijk aanbrengen

Hoe moet je voorstrijk aanbrengen? Lees ten eerste altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je voorstrijk gaat aanbrengen. Roer vervolgens de voorstrijk drie minuten door met een roerhoutje. Verdun de voorstrijk met water als dat nodig is. Giet een verfbakje niet meer dan halfvol met voorstrijk. Met een kleine harige roller begin je langs het plafond, de plinten, en de vloer. Rol de roller vanaf het rooster voorzichtig in de voorstrijk. Doe dit alleen heen en niet terug. Werk van boven naar beneden en strijk niet breder dan een meter voor. Strijk met lichte druk en ga één keer heen en weer.

Als de ondergrond donkerder wordt, is het voldoende anders kunnen er problemen ontstaan met de hechting van de verf. Vervolgens kun je de rest van de muren voorstrijken. Gebruik hiervoor een emmer, grote roller en eventueel een rolstok. Druk niet te hard en laat de roller het werk doen. Stop nooit midden in een wand en veroorzaak geen oneffenheden, dat is allemaal terug te zien in het eindresultaat.

Laat de voorstrijk ongeveer 6 uur drogen voordat je begint met verven.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten