Salontafel van steigerhout maken op wielen

  • nombre d'étapes
    6
partager
Imprimer

Stap 1

Om het wat makkelijker te maken hebben wij een zaaglijst + materialenlijst toegevoegd bij de afbeeldingen. Zo kan je alles op maat laten zagen bij onze Praxisfilialen.

Leg de zes delen van 60cm die het tafelblad vormen naast elkaar op een vlakke, schone ondergrond.

Stap 2

Zet vervolgens de delen van 110cm en 47cm zijdelings op de grond en verbind deze met de 50mm schroeven. In combinatie met lijm, kun je een sterke verbinding maken.

Stap 3

Lijn vervolgens de zijkanten uit met het tafelblad en verbind deze met behulp van de stoelhoeken en 30mm schroeven.

Stap 4

Leg vervolgens het deel van 104 cm vlak op de delen voor het blad en schroef deze vast met een aantal 50mm schroeven. In combinatie met lijm, kun je een sterke verbinding maken.

Stap 5

Bevestig de twee delen van 47cm op gelijke hoogte met de onderkant van de tafel. Zet deze vast met behulp van de 50mm schroeven. In combinatie met lijm, kun je een sterke verbinding maken.

Stap 6

Bevestig de zwenkwielen op de hoeken van de tafel. Iedere maat schroef kan gebruikt worden.
Je kunt alle gaten goed vullen met vloeibaar hout en vervolgens het geheel licht opschuren met korrel 120. Daarna afwerken naar wens.

1 commentaire

  • RenetRenet26 Aug 2017
    ik zie bij Tegeltrend 3 , de natuur als inspiratiebron, op de 3e afbeelding een wastafel in de vorm van een zuil. Daar ben ik al een tijd naar op zoek. Hebben jullie die in je programma? Graag hoor ik van u. m.vr.gr. Renet Slag IJhorst email: renet0802@gmail.com