• NaN

Salontafel met betonblad maken

 Een unieke salontafel met betonnen blad: die maak je toch gewoon zelf? Wij laten je in 8 stappen zien hoe je je eigen design salontafel kan maken. 
 • tijd
  5 Uur
 • stappen
  8
 • klusniveau
  3/5

Stap 1

Maak je eigen designer salontafel voor in de tuin of balkon! Het blad is gemaakt uit betonmortel en de frame uit houten balken.

Stap 2

Zaag de palen in de juiste maten ( in totaal 26 balkjes). Gebruik betonplex of watervaste meubelpaneel om de mal te maken voor het betonblad.

Stap 3

Plaats de stroken die je hebt gezaagd op de grote plaat. Bevestig 1 lange zijde met resthout . Plaats vervolgens de balken in de frame om de mal foutloos te maken (foto 4). Gebruik vervolgens voldoende resthout om de stroken goed vast te zetten.

Stap 4

Mix de betonmortel en voeg dit evenredig toe in de mal. Gebruik een lange balk om de bovenkant glad te strijken. Plaats een boormachine tegen de zijkant van de mal en zet die aan. Zo trilt alle lucht naar boven en voorkom je dat er gaten ontstaan in het blad.

Stap 5

Laat het blad minimaal 48 uur staan. Verwijder dan al het resthout en verwijder rustig de stroken. Schuur het oppervlakte voor een fijner resultaat.

Stap 6

Volg de foto's hieronder voor de frame. Doe dit twee keer. Tip: Boor het hout altijd eerst voor om scheuren te voorkomen!

Stap 7

Plaats vervolgens de lange balken horizontaal. Boor hier ook voor en gebruik voldoende schroeven. De frame is zo sterk genoeg om het betonnen blad te dragen.

Stap 8

Je kan ervoor kiezen om de frame te lakken of te schilderen. Plaats het blad erop en je bent klaar! Succes met maken. 

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten