Plantenhanger maken

  • Tijd
    3 minuten
  • Totaal aantal stappen
    6

Stap 1

Wat heb je nodig Hangpot, plantjes voor in de hangpot, touw in verschillende diktes en kleuren, schaar, lijmpistool met patronen, grondverf voor kunst-, stof, decoratieverf en kwasten.

Stap 2

Pot voorbereiden met grondverf Schilder de potten met grondverf in de kleur van het hoofdtouw dat je gaat gebruiken. Op deze manier zie je de pot niet door de kieren van het touw door.

Stap 3

Beginnen met aanbrengen basistouw Als de pot droog is kun je beginnen met het aanbrengen van je basistouw van bovenaf. Blijf deze er omheen wikkelen totdat je aan de onderkant van de pot komt of totdat je het punt bereikt waar je gekleurd touw wilt toevoegen. Gebruik voldoende lijm bij het aanbrengen van het touw.

Stap 4

Aanbrengen van gekleurd touw Om de pot nog mooier te maken, kun je het basistouw afwisselen met gekleurd touw met ook nog een andere dikte. Wissel basistouw en gekleurd touw af totdat je onderaan de pot bent.

Stap 5

Decoreren met verf Als laatste stap kun je na het vastlijmen van het touw nog een extra decoratie toevoegen met verf (de rand en op het touw). Een andere variant is om het basistouw te omwikkelen met gekleurd touw.

Stap 6

Eindproduct En dan is je plantenhanger klaar en kun je deze vullen met de petunia’s. Veel maakplezier!