Maak je eigen tuinbankje

  • tijd
    4 Uur
  • Kosten
    €140.63
  • stappen
    7

Stap 1

Zelf een tuinbankje maken is zo gedaan met dit maakrecept! Wil je ook matchende (kinder)stoel maken, bekijk dan deze maakrecepten: Tuinstoel: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel Kinderstoel: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel-speciaal-voor-de-kinderen Zagen Zaag aan de hand van de zaaglijst alle onderdelen van de stoel (in totaal 29 stuks). Zaag eventueel de hulpstukken die zijn aangegeven bij foto vier om het maken te versimpelen. Bij de meeste Praxis vestigingen is het mogelijk om het hout voor te zagen. Informeer bij de Praxis bij jou in de buurt dit mogelijk is.

Stap 2

Zitframe Gebruik een decoupeerzaag en zaag de hoeken van balk E zoals aangegeven in de zaaglijst. Je krijgt nu een hoek van 90 graden. Plaats tussen de balken (E) de dwarslatten ( A). Boor in de balken E in totaal vier gaten. Bevestig vervolgens de balken B met de schroeven (80mm).

Stap 3

Plaats het achterste dwarsbalk zo, dat deze onder een hoek van 8 graden naar achter helt. De hoek van zitvlak en rugleuning is dan 98 graden. Plaats als laatst de kleine onderdeel E tussende dwarsbalken. Bekijk de zaaglijst voor een beter beeld.

Stap 4

Zitvlak Plaats de planken F ( 6x) zoals hieronder aangegeven. De ruimte tussen de plankjes is 8mm. Markeer eerst waar de schroeven komen. Boor dan voor en plaats de schroeven. Gebruik een boormal om alle schroeven (50mm) mooi te plaatsen. Leg de zitframe op een hulphoutje van 27,5 cm. Plaats de poten aan de zijkant en boor de gaten voor. Plaats vervolgens twee schroeven om de poten te bevestigen.

Stap 5

Plaats vervolgens 13 planken (G) tegen de achterste dwarsbalk. Bevestig met twee lijmklemmen een plank horizontaal. Dit zorgt ervoor dat het plaatsen van de planken makkelijker gaat.

Stap 6

Bevestig de balken C aan plank B. Gebruik hiervoor twee schroeven aan beide kanten. Plaats twee hulphoutjes met dezelfde lengte als de poten tegen de diagonale bank (foto twee). Leg de armleuning erop en schroef deze alleen vast aan de voorste twee poten. Bevestig ieder plank (G) met twee schroeven vast aan balk B. Deze loopt achter de planken langs. Gebruik rechte plank om alle gaten te markeren. Zijknten 72 cm MIDDEN IS 79 CM

Stap 7

Plaats een buigbaar latje tegen de rugleuning aan. Zet deze vast met lijmklemmen (72 cm hoogte vanaf de zitframe). Buig het midden omhoog (79 cm vanaf de zitframe). Markeer de boog met een potlood en volg de lijn met een decoupeerzaag. Bekijk ook de andere maakrecepten: Tuinstoel: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel Kinderstoel: https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/maak-je-eigen-tuinstoel-speciaal-voor-de-kinderen Speciale armleuning of bekerhouder:https://www.praxis.nl/voordemakers/klusadvies/speciale-armleuning-of-bekerhouder-in-de-armleuning-van-je-tuinstoel