Maak je eigen kinderkostuum

  • Totaal aantal stappen
    5

Stap 1

Zoals beloofd zo ik nog meer leuke surprises met jullie delen. Deze is er een van.

Wat is er leuker dan een surprise maken die het kindje ook kan aantrekken.
Dit is een kostuum van karton. Je kan er elkk gewenst dier van maken. Ik heb gekozen voor een paardje.

Hieronder vind je de stappen ervan hoe ik het aangepakt heb.

Stap 2

Voor deze surprise heb je drie maten kartonnen dozen nodig. Één doos van ongeveer 35 x 30 x 30 cm. Gebruik deze voor het lichaam van het paardje. Als nek en kop heb je twee aparte dozen nodig. Gebruik voor de nek een doos van ongeveer 15 x 5 x 5 cm. Als hoofd kun je een doos gebruiken van ongeveer 20 x 10 x 10 cm.

Stap 3

Schilder de kartonnen dozen wit. Als deze droog zijn kun je er vlekken op tekenen met een gewenste kleur. Ik heb bijvoorbeeld voor bruin gekozen, maar je zou ook zwart of een gekke kleur kunnen kiezen.

Stap 4

Scheur vervolgens uit een lap stof 3 stroken van ongeveer 35 cm. Deze kun je voor de manen gebruiken. Voor de staart heb je 3 stroken van ongeveer 40 cm nodig. Deze kunnen uit hetzelfde stukje stof gehaald worden. Snijd een spleet in het lichaam van het paardje en duw daar de stroken voor de staart doorheen. Tape ze aan de binnenkant vast zodat ze blijven zitten,

De manen kan je op de bovenkant van het hoofd plakken met lijm.

Maak tevens twee linten van ongeveer 70 cm en bevestig deze langs de opening. Dit kan het kindje om doen zodat het kostuum vast blijft zitten.

In het midden van het lichaam maak je een cirkel voor zowel boven als beneden. Hier kan het kindje doorheen stappen om hem om het middel heen te doen.

Stap 5

Plak als laatste de oogjes erop en je hebt je eigen paardenkostuum gemaakt.

(http://www.madeformums.com/toddler-and-preschool/cute-and-easy-costumes-to-make-with-your-children/10400-10.html)

Veel plezier ermee!

Dit heb je nodig

0 reacties