Maak je eigen heavy duty werkplek

Maak snel en gemakkelijk een professionele werkplek met de Praxis jumborekken. Stel zelf de hoogte in en bepaal de ideale indeling van de planken.

 • [missing "fr.js.views.tutorials.information_duration" translation]
  1 [missing "fr.js.models.tutorial.hours" translation]
 • [missing "fr.js.views.tutorials.information_cost" translation]
  €207.84
 • [missing "fr.js.views.tutorials.information_steps" translation]
  5
 • [missing "fr.js.views.tutorials.information_difficulty" translation]
  2/5
[missing "fr.js.features.tutorials.share" translation]
[missing "fr.js.views.posts.print_button" translation]

Stap 1 | Bouwtekening en zaaglijst

Zaag de onderdelen in de juiste maten volgens de zaaglijst. Heb je geen (cirkel)zaag? Je kunt het hout ook in de winkel op maat laten zagen. Dit kan gratis in de Praxis zagerij.

Stap 2 | Jumborekken aan elkaar bevestigen

Monteer als eerst de vier jumborekken. Bekijk eventueel de handleiding. Klaar? Plaats dan de rekken in een U-vorm. Bevestig de rekken aan elkaar met moeren en bouten. Plaats tussen de rekken wel eerst een M10 moer. Dit zorgt ervoor dat er minder speling is tussen de rekken.

Stap 3 | Balken plaatsen

Bepaal eerst de hoogte van het werkblad. Teken dan een lijn, 3cm onder de plank op het frame. Boor vervolgens meerdere gaten met een ijzerboortje. Klem daarna de balkjes vast (zie foto drie). De balken hangen lager dan de planken, zodat het blad vlak komt te liggen met de planken. Schroef vervolgens alle balken vast aan de frames.

Stap 4 | Werkblad en poten plaatsen

Om de balken met elkaar te verbinden, plaats je een schroef via de zijkant tussen de 2 balken. Doe dit aan beide kanten. Meet de hoogte van de poten en zaag deze in de juiste lengte. Plaats vervolgens de poten (foto 4 + 5) om het blad te ondersteunen. Plaats als laatst de horizontale balk om het blad af te werken. Schroef vervolgens het blad op de balken.

Stap 5

Om er een eigen touch aan te geven, kan je de frame en planken nog een kleurtje geven.

Succes met maken!

[missing "fr.js.components.ingredients.title" translation]

3 [missing "fr.js.views.comments.count" translation]

 • madsmads[missing "fr.js.time.formats.normal_date_abbr_month" translation]
  Welke maat schroeven worden gebruikt om dit te maken?
 • Alexander van derAlexander van der[missing "fr.js.time.formats.normal_date_abbr_month" translation]
  Heb de opbergrekken gekocht. Ondanks dat ik 4 dezelfde dozen had zat er verschil in. 3 van de 4 dozen hadden spaanplaten planken. De 4e was met planken van MDF. Daarnaast is 1 spuitbus verf niet erg realistisch. Ben net klaar en had er 7 nodig!?! Ben nu een uur of 4 bezig geweest met de stellingen in elkaar te zetten en het spuiten. Nu de verf laten drogen en dan morgen zien hoe lang de rest van dit "3-uurs klusje" duurt...
 • Sandra-146Sandra-146[missing "fr.js.time.formats.normal_date_abbr_month" translation]
  Hier evens iets meer tijd besteed aan het "3-uurs klusje" meer een klus van 3 dagen! Met het eindresultaat is mijn dochter gelukkig erg tevreden. Aangezien ik geen mogelijkheid had om de rekken te spuiten deze met een roller geverfd.