Maak je eigen heavy duty werkplek

Maak snel en gemakkelijk een professionele werkplek met de Praxis jumborekken. Stel zelf de hoogte in en bepaal de ideale indeling van de planken.

 • tijd
  1 Dag
 • Kosten
  €145.0
 • stappen
  5
 • klusniveau
  2/5

Stap 1

Bekijk de zaaglijst en volg deze om de latten en plaat in de juiste maat te zagen. Heb je geen (afkort)zaag? Je kunt het steigerhout ook direct in de winkel op maat laten zagen. Dit kan gratis in de Praxis zagerij.

Stap 2

Zet de vier jumborekken in elkaar en plaats ze in een U vorm. Kom je er niet uit? Volg dan de handleidingen van de jumborekken. Voor extra stevigheid kan je een moer en bout plaatsen met een M10 moer ertussen. Dit zorgt ervoor dat er minder speling is tussen de kasten.

Stap 3

Nu kunnen de balken voor de bevestiging van het blad worden vast geschroefd. Markeer van bovenaf de 3cm lijn en boor meerdere gaten in de frame. Gebruik hiervoor een ijzerboortje. Klem de balkjes vast zoals op foto drie. Hierdoor zorg je ervoor dat het blad vlak komt te staan met de overige planken. Schroef vervolgens alle balken vast aan de frames.

Stap 4

Om de balken met elkaar te verbinden, plaats je een schroef via de zijkant tussen de 2 balken. Doe dit aan beide kanten. Plaats vervolgens de poten (foto 4 + 5) om het blad te ondersteunen. De lengte van de poten bepaal je zelf (customize de hoogte van je blad). Plaats als laatst de horizontale balk om het blad af te werken. Schroef vervolgens het blad op de verticale balk.

Stap 5

Om er een eigen touch aan te geven, kan je de frame en planken nog een kleurtje geven. Succes met maken!

3 reacties

 • madsmads19 Jul 2017
  Welke maat schroeven worden gebruikt om dit te maken?
 • Heb de opbergrekken gekocht. Ondanks dat ik 4 dezelfde dozen had zat er verschil in. 3 van de 4 dozen hadden spaanplaten planken. De 4e was met planken van MDF. Daarnaast is 1 spuitbus verf niet erg realistisch. Ben net klaar en had er 7 nodig!?! Ben nu een uur of 4 bezig geweest met de stellingen in elkaar te zetten en het spuiten. Nu de verf laten drogen en dan morgen zien hoe lang de rest van dit "3-uurs klusje" duurt...
 • Sandra-146Sandra-14601 Nov 2017
  Hier evens iets meer tijd besteed aan het "3-uurs klusje" meer een klus van 3 dagen! Met het eindresultaat is mijn dochter gelukkig erg tevreden. Aangezien ik geen mogelijkheid had om de rekken te spuiten deze met een roller geverfd.