Lekkende buitenkraan

  • Durée
    30 Minute(s)
  • Coût
    €2.0
  • nombre d'étapes
    4
partager
Imprimer

Stap 1

Vandaag even de buitenkraan gerepareerd die lekte. Het lekken komt vaak doordat de teflontape ouder wordt en niet meer goed afdicht. Je kan dit makkelijk zelf vervangen en de tape vernieuwen om het lekken op te lossen.

Doe eerste de hoofdkraan dicht, anders wordt het een natte bedoeling. Die zit meestal in de meterkast of in de kruipruimte bij de voordeur.

Stap 2

De buitenkraan kan je makkelijk uit de grondplaat draaien door de hele kraan goed vast te pakken en linksom te draaien. Als het te vast zit kan je de kraan ook met een tang vastpakken zodat je wat meer kracht kan zetten. Als je niet wil dat er krassen op de kraan komen moet je er een doek tussen doen.

Stap 3

Haal vervolgens de oude tape van de schroefdraad en vervang deze door nieuwe teflontape. Zorg ervoor dat je de tape tegen de draairichting van de schroefdraad om de schroefdraad wikkelt. Doe je dat niet dan zal de tape weer ‘afrollen’ zodra je de kraan weer in de grondplaat draait en loop je het risico dat de kraan blijft lekken. Gebruik niet te weinig tape!

Stap 4

Als de tape goed zit draai je de kraan weer in de muur. Hij moet een beetje stroef gaan zodat je voelt dat de tape goed afdicht. Draai de kraan niet al te vast, maar wel vast genoeg zodat je voelt dat de tape goed samengeperst wordt. Zet de hoofdkraan weer aan en kijk of het niet meer lekt! Lekt hij nog wel, dan moet je het waarschijnlijk nog een keer doen met wat meer tape.

vous avez besoin de