Scan, en bekijk het stappenplan op praxis.nl

 • Inloggen
 • NaN

Lekkende buitenkraan repareren

Vaak komt een lekkende buitenkraan doordat de teflontape ouder wordt en niet meer goed afdicht. Je kan dit makkelijk zelf vervangen en de tape vernieuwen om het lekken op te lossen.

 • tijd
  1 Dag
 • Kosten
  €9.79
 • stappen
  4
 • klusniveau
  3/5

Stap 1: hoofdkraan afsluiten

Doe eerste de hoofdkraan dicht, voordat je begint met het repareren van je lekkende buitenkraan. De hoofdkraan zit meestal in de meterkast of in de kruipruimte bij de voordeur.

Stap 2: buitenkraan losdraaien

Nu kan je de buitenkraan los maken. Je draait de kraan makkelijk uit de grondplaat draaien door de hele kraan goed vast te pakken en linksom te draaien. Als het te vast zit kan je de kraan ook met een tang vastpakken zodat je wat meer kracht kan zetten. Doe een doek tussen de tang en de kraan, om krassen te voorkomen.

Stap 3: teflontape buitenkraan vervangen

Haal vervolgens de oude tape van de schroefdraad van de buitenkraan en vervang deze door nieuwe teflontape. Zorg ervoor dat je de tape tegen de draairichting van de schroefdraad om de schroefdraad wikkelt. Doe je dat niet dan zal de tape weer ‘afrollen’ zodra je de kraan weer in de grondplaat draait en loop je het risico dat de kraan blijft lekken. Gebruik niet te weinig tape!

Stap 4: buitenkraan weer vast draaien

Als de tape goed zit draai je de buitenkraan weer in de muur. Hij moet een beetje stroef gaan zodat je voelt dat de tape goed afdicht. Draai de kraan niet al te vast, maar wel vast genoeg zodat je voelt dat de tape goed samengeperst wordt. Zet de hoofdkraan weer aan en kijk of het niet meer lekt! Lekt hij nog wel, dan moet je het waarschijnlijk nog een keer doen met wat meer tape.

 

Moet je noodgedwongen je hele buitenkraan vervangen? Bekijk dan ons stappenplan buitenkraan aanleggen voor handige tips.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten