• NaN

Lambrisering verven

Een lambrisering verven, is niets anders dan de onderkant van een muur een andere kleur geven. Dit doe je door een strakke, rechte lijn op de muur te maken. Met lambrisering laat je een kleine gang breder lijken of een grote woonkamer knusser. Wij leggen je in dit stappenplan uit hoe jij het makkelijkst lambrisering verft. 

 • tijd
  3 Uur
 • stappen
  7
 • klusniveau
  2/5

Stap 1: Hoogte van de lambrisering bepalen en aftekenen

Het lastigste aan een lambrisering verven, is het aftapen van een strakke horizontale lijn. Daarom raden we je aan om een laser waterpas te gebruiken. Een laser zet je in het midden van de kamer neer en geeft rondom een strakke kaarsrechte lijn. Heb je geen laser waterpas? Geen nood! Ook met een normale waterpas kan je een rechte lijn aftekenen.

Bepaal eerst de hoogte waarop je de lambrisering wilt. Veel mensen houden een hoogte tussen de 110 en 130 cm aan. Een hogere lambrisering doet een ruimte kleiner lijken, een lagere kan kaal ogen.

Meet nu de hoogte af vanaf de grond en teken af.

Stap 2: Strakke lijn aftekenen en afplakken

Meet op verschillende plekken op de muur de hoogte van de lambrisering af en zet kleine streepjes. Tape vervolgens de strakke lijn af met schilderstape.

 

Stap 3: Tape aandrukken

Je hebt nu met tape een strakke, rechte lijn op de muur staan. Druk de tape goed aan. Doe je dat niet, dan kan de verf er onder kruipen.

Heb je een muur met veel reliëf? Trek dan een extra lijn op de rand van de tape met acrylaatkit. Zo sluit je het reliëf goed af en kruipt de verf niet onder de tape.

Stap 4: Vloer afdekken en vast tapen

Leg vervolgens het afdekplastic op de vloer en tape dit ook vast. Zo voorkom je dat de vloer vies wordt als je de lambrisering gaat verven.

Let op: Plastic op de vloer kan soms glad worden. Kijk dus goed uit.

Stap 5: Bovenkant van de lambrisering verven

Daarna kan je beginnen met het verven van de lambrisering. Verf met een kwast een rand van ongeveer 10 cm onder de tape. Doe dit niet met een roller. Hiermee is de kans groter dat je over de tape heen verft namelijk. 

Stap 6: Rest van de lambrisering verven

Verf vervolgens de rest van de lambrisering met een roller. Zorg dat je altijd een keer horizontaal en verticaal over de muur gaat. Zo weet je zeker dat je alle stukken goed raakt en voorkom je strepen.

Stap 7: Tape verwijderen

Verwijder de verf direct nadat je klaar bent met verven. Wacht dus niet tot de verf droog is, omdat je dan verf kan meetrekken bij het verwijderen van de tape. En zie daar: een lambrisering van verf door een strakke, rechte lijn op je muur.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten