Inbouwreservoir plaatsen

Wil je een wc inbouwen? In dit stappenplan laten we zien hoe je een inbouwreservoir plaatst. Het grote voordeel van een hangend toilet is de ruimtelijkheid die het creëert. Dit is de eerste stap van een wc renovatie.

  • Kosten
    €299.00
  • stappen
    9

Stap 1 | Stelpoten afstellen

Bepaal de geschikte plek om het inbouwreservoir te plaatsen. Bekijk waar de afvoer ligt en hoe deze verbonden kan worden. Let ook op waar de watertoevoer vandaan komt en hoe deze verbonden kan worden met het reservoir. Bij het plaatsen van een toilet is het belangrijk rekening te houden dat er 50 cm beenruimte aan de voorkant is en 20 cm aan de zijkant.

Plaats de voeten tegen de poten aan van het frame. Meet vervolgens vanaf de streep (zie foto 3) tot aan het einde van het frame. Bepaal vervolgens de hoogte van de poten. De ideale zithoogte van een wc is 100 cm. Komt er nog een vloer bij? Voeg dan 1 cm eraan toe.

Sluit voor het klussen de waterleiding af.

Stap 2 | Muur aftekenen

Markeer op de muur waar het midden van de inbouwreservoir komt te staan. Teken vervolgens twee lijnen horizontaal (zie foto 1). Bekijk vervolgens de handleiding en monteer de muurbeugels en controleer of deze (twee) passen in het frame.

Stap 3 | Schroefgaten aftekenen

Plaats het frame op de gewenste plek en controleer of deze waterpas staat. Controleer of deze ook in het midden staat. Markeer vervolgens de boorgaten voor de muur en vloer.

Stap 4 | Inbouwreservoir plaatsen

Boor de gaten voor in de muur en de vloer. Plaats eventueel pluggen en zet de inbouwreservoir terug.

 

Stap 5 | Stelpoten inbouwreservoir afstellen

Stel de stelpoten af. Controleer of het frame waterpas staat en stel indien nodig, de stelpoten opnieuw af. Bevestig de poten op de vloer en controleer nogmaals of het frame waterpas staat.

Stap 6

Bevestig het frame tegen de muur en controleer of deze waterpas staat. Gebruik een schroevendraaier en een steeksleutel om het frame af te stellen.

 

Stap 7 | Afvoerbocht plaatsen

Plaats de meegeleverde afvoerbocht in het frame en sluit deze aan de afvoer. Gebruik zeep om deze makkelijker aan te sluiten. Klik vervolgens de afvoerbocht vast met de meegeleverde sluiting.

Stap 8 | Waterafvoer aansluiten

Sluit de hoekstopkraan aan op de waterleiding. Verleng eventueel de waterleiding zodat deze achter de inbouwreservoir bevestigd kan worden. Gebruik vervolgens teflon tape voor een waterdichte verbinding.

Stap 9 | Flexibele waterslang aansluiten

Bevestig de flexibele waterslang aan op de stopkraan. Sluit de hoekstopkraan en zet de installatie op waterdruk. Controleer of de aansluiting van de hoekstopkraan lekvrij is. Sluit als laatst de flexibele waterslang aan op je vlotterkraan.

Plaats als laatst de inspectieschacht op het inbouwreservoir.

Je hebt nu de wc ingebouwd door het inbouwreservoir te plaatsen! De volgende stap is een wc ombouw maken.